perjantai 27. toukokuuta 2016

A338. Sokerin määrän vähentäminen

En tätäkään kyllä osaa, mutta jos paljon makeaa haluava söisi makean sijasta porkkanaraastetta kenties rusinoilla, moniviljaleipää juuston kanssa ja ehkä marjamaitoa, niin laannuttaisiko se makeantarvetta, jos muuten olisi ok terveellinen ruokavalio?
Kai jos haluaa paljon makeaa mutta pitäisi lakata sitä syömästä, niin helpointa olisi siirtyä muuten hyvään ruokaan, jossa on jonkin verran makeaa muttei paljoa makeaa, ja jatkaa siitä sitten tavalliseen ruokaan, joka on muuten kivaa, esim. hedelmiä yms mitä kokee kaipaavansa ja mikä tuo energiaa yhdessä muun elämänsisällön kanssa.

Katso kohta 12. Sokeritauti

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

A337. Haju vanhuksen asunnossa

En näitä niin tiedä, mutta joskus pyyhin kostealla rätillä petsattua puulaatikkoa ja siitä lähti kamala haju pitkään sen jälkeen, ja se vaikutti samanlaiselta kuin joidenkin vanhusten asuntojen haju. Eli puulaatikoita yms lakkaamatonta puupintaa ei saa pyyhkiä yhtään kostealla.

Jos asunnossa ei siirrellä huonekaluja ym tavaraa pitkiin aikoihin, saattaa niiden kätköissä talvehtia hyönteisiä, ja jos ne talvehtivat hereillä, niin ne ehkä käyttävät jotakin paikkaa vessanaan, mikä saattaa ajan myötä haista.

lauantai 21. toukokuuta 2016

A336. Reuma ja lämpimämpi keho

Reuma vaikuttaa jatkuvilta kylmänsäryiltä. Yleisvaikutelma kehosta on kuin mikä on muille ihmisille tuttu talven hiihtoretkiltä. Eli kehon lämpötila on niin paljon alhaisempi kuin mitä sen kuuluisi olla. Siksi tarvitsee pukeutua lämpimästi sisälläkin, esim. villasukat ja talviajan sisävaatteet villapitoineen kesälläkin, sillä kesällä on usein sisällä viileää. Ei saisi ollenkaan oleskella paikoillaan vaan tarvitsisi olla toimelias ihan jo lämmöntuoton vuoksi. Ja viileässä ei saisi olla ollenkaan oleskelevainen vaan vain liikkua. Teenjuonnin sijasta pitäisi huolehtia ateriat entistä paremmin, sillä liian alhainen kehonlämpö jatkuvasti on usein seurausta siitä ettei keho jaksa tuottaa lämpöä, mihin riittävät ateriat auttaisivat.
Katso Lämmittelyohjeita 150kpl http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
Katso myös 33. kylmänsäryt

12.1.2018   Auttaisikohan reumaa sairastavia ajatus ruskeasta rasvasta: oikein kylmänkestävillä ihmisillä ja eläimillä sanotaan olevan ruskeaa rasvaa kehossaan. Siitä voisi kai lukea jostakin kai katsoa arktisen luontodokumentin.

20.5.2022   On tärkeää pitää koko keho ihan lämpimänä, etenkin sisällä ja ulkona, jos on pakkasta. Siksi vaatteiden on oltava lämpimät. Niiden ln oltava niin väljät, että kehon luo jää vaatteen sisälle lämmintä ilmaa kuin olisi lämmin sää. Vaatteen on oltava paksu kuin neule ja sen läpi ei saa tuulla ollenkaan vaan lämpimän ilman täytyy pysyä vaatteen sisällä lämmuttämässä kehoa. Sekä paidan että jaloissa on oltava näin lämpimästi, eli vaate ei saa olla malliltaan ihonmyötäusen tapainen, vaan olisi parempi käyttää palleroisia tai muutamaa koko liian suuria vaatteita. 

A335. Iskias ja ettei kommentoi toisen työtä hänen lopetettessaan työrupeamaa tai myöhemminkään

Iskiasvaivan kuvauksesta tuli mieleen ihminen, joka on istunut aika pitkäänuppoutuneena lukemaan jotakin, mikä on hänelle työmäinen asia, ja niihin aikoihin, kun hänen pitäisi lähteä liikkeelle tai hän on tovi sitten noussut ja ryhtynyt muuta puuhaamaan, niin joku, esim. puoliso, kommentoi tuota hänen työtään, jolloin hän on istuvassa ei-tekevässä työmoodissa yhtä aikaa kun pitäisi olla liikenteessä. Ja työhän on urakka, se ei useinkaan ole maailman viisaimmalla tekemisentavalla tehty, ja silti moni rakastaa töitään, niinpä heillä on identiteetti sidoksissa johonkin, mikä on huono, ja se epäilyttää heitä ja aiheuttaa sen, etteivät he oikein lähtisi liikkeelle, tekisi mitään, vaan haluaisivat meiningin jotenkin vankemmalle pohjalle niin kuin muissa tekemisissä - ja voihin se olla esim. ettei pitäisi istua niin pitkään ihan vain työtapaan lukien. Eli vaivan ehkä parantaisi, jos muu elämä vankasti valtaisi alaa heti, kun on liikkeellelähdön aika, eli ei siis saisi olla kommentteja odotettavissa.

A334. Lihasleini ja kokemuksellisuus

Luin jostakin lihasleinin oireiden kuvauksen ja mieleeni tuli taudin nimestä Eino Leinon runot ja siis runous laajemminkin, ja nehän ovat kovin kauniita. Ehkä joku yrittää elää liiaksi niiden ohjeen mukaan tai niiden siivellä, mikä on liiaksi kirjatiedon makuista, lättänää, ei kosketa käytäntöä ja joidenkin runoilijoiden kohdalla runoilijan elämäntapa ja näkövinkkeli ovat olleet kaukana kirjoitusten aiheista, mikä tarkoittaa, ettei niistä tarkkaan matkien voi oppia mitääne lämää varten, mutta innostuksen kipinän voisi saada ja elää elämää etäämpänä kirjallisuudesta ja runojen ohjeista ihan kokemuksellisesti, käytännöllisesti. Runot tarjoavat ehkä tärppejä, etenkin vanhusten runot nuoremmille, joiden avulla löytää hyvää elämää ja elämänviisautta mutta ne eivät ole elämää sinällään vaan vain karttamerkkijä, kaukana elämän olennaisuuksista elämisen tasolla.

perjantai 20. toukokuuta 2016

A333. Niveltulehdus ja tervehenkinen luonnollinen vire

Voisiko niveltulehdus johtua siitä, että on jotenkin väärä yhdistelmä aktiivisuudesta ja lösöydestä? Että luonnollinen tervehenkinen meininki ilman liikoja kramppaje ja lopahduksia tasapainottaisi aktiivisuuden kehossa ja niintulehduksista siirtyisi tervehenkiseen lihasjännitykseen ja mielenkiintoon elämää kohtaan?
Kokeile siis 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

A332. Turkoosi parantamiseen liittyvänä värinä

Olen joskus silloin tällöin yrittänyt muodostaa kuvaa siitä, millainen väri olisi parantava, ja tähänastinen vaikutelmani on, että turkoosi kenties: sinertävä karkottaa maailman etäämmäs pois häiritsemästä ja sininen ajatteluun viittaavana auttaa valitsemaan terveellä järjellä ja tervehenkisesti mietittynä parhaan linjauksen silloinkin, kun omat elämäntavat ovat siitä jotenkin etääntyneet tai oma näkemys sumuinen, ja toisaalta vihreät sävyt viittaavat luontoon, sen virvoittavaan parantavuuteen, elinvoimaisuuteen ja parannustaitoon. Lisäksi jonkinlainen avara tiedostavuus kuten uskonnossa tai kävellessä avaraan metsikköön, jossa valos iivilöityy lehvästön läpi kauniisti, kuin valoon ja kauneuteen kävelisi, tai ehkä myös liikunnassa uutta opetellessa.