Lienevätkö britit vai ketkä, joilla usein näyttäisi olevan suomalaiseen verrattuna jotenkin hullu pää ja kai kiinnostus johonkin tietynlaiseen ruoka-aineeseen. Jos ruokavalio on väärin, voi se haitata ymmärrystä. Tarvittaisiin monipuolinen ruokavalio, jossa on muun muassa tuoreita (tai pakastettuja) marjoja ja tuoreita vihanneksia tms.
Katso myös
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin 20.1.2013 http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
sekä
32. Lämmittelyohjeita ja talviulkoiluohjeita (yht. 150kpl), vuodenajat (pitkästi) ja terveet elämäntavat (110kpl) 22.2.2015 http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html
Mitäköhän muuta minulle tulisi mieleen tuosta?
Suihkun jälkeen on kuivattava heti iho kuivaksi isolla ihan kuivalla ja puhtaalla pyyhkeellä sekä jo samalla hiukset toiselle kuivalla pyyhkeellä niin kuiviksi, etteivät ole enää märät vaan vain kosteat. Ei saa hyppiä vähissä vaatteissa viileässä iho osinkaan märkänä. Muuten menee lämpötalous sotki, kuin olisi kuumetta tai istunut pöhnäisenä, kun lämmöntuotanto on väärä.
Asunnon sisälämpötilan tulisi olla se, mitä suositellaan siinä ilmastossa asuville samat elintavat omaaville suunnilleen samanikäisille. Ja liikkuvaisuuden myös. Ja vitamiinien määrän ravinnossa. Suomalaisen lämmöntuotanto on ulkona liikkumiseen keskittynyt, mikä on ihan hyvä, ei siis sisätiloissa hillumiseen.
Tiede ei ole hyvä ajattelutyyppi vaan arkijärki. Katso esim. ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html tai englanniksi http://quickerlearning.blogspot.fi .
Terveistä elämäntavoista olisi hyvä saada langanpäästä kiinni, niiden hengestä, katso esim. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html .
Jos juo paljon teetä tai on jotenkin teekeskeinen, niin teen mukana voi tulla toisen ilmaston vaikutetta. Siksi pitäisi juoda teetä sen ilmaston kasveista, jossa elää, eikä väärästä ilmastosta. Jos kaipaa teestä lämmintä oloa, Suomessa sen sijasta vastaavan lämpimän hyvän olon tuovat villapaita, villasukat, lämpimät pitkät sukkahousut tai kalsarit housujen alla sekä viltti ja välillä liikkumista, vauhdikasta elämään osallistumista eikä teetä tai ruoka-aatoksia. Fyysinen työ tuo nopeasti lämpöä kehoon.
Aterioiden kanssa ei olla koko aikaa vaan syödään niin että nälkä lähtee ja vitamiinien tarve yms on tyydytetty, ja sitten ollaan taas ilman ruoka-aatoksia, ilman ruuan tunnelmoimista ja ihan muissa puuhissa, viihdyttävissä muissa puuhissa, ilman teekuppia.
Tuossa näyttäisi kehon viisaus puutuvan, tulleen häirityksi pois teen ja lämmönsäätelyongelmien tuoman pöhnän sekä kenties liian epäterveellisten elämäntapojen vuoksi.
Kehon viisaudesta katso
A299. Sekava pää & hölynpölyn tuottaminen ja Suomenilmastoon sopeutuneella tavalla eläminen 9.2.2016
A296. Keuhkokuume ja luontoelementti 7.2.2016
Liian ruutumalliset tekemiset ja ruutumalliset esikuvat vievät viisautta pois. Polevileva luonnollinen rytmi on paljon parempi, mutta siihen yleensä tarvitaan ulkoilua jossakin, missä on luontoa, tai ainakin vapaa-ajan rientoja ja hiukan luonnon kauneuden ihailemista.
Jos he eivät osaa ilmastoa ja ovat suurimman osan vuotta aina sisällä, niin blogissani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi on lämmittelyohjeita ja vuodenaikojen elämisen ohjeita ulkoiluohjeineen.
Jos he ovat -arvaus - kotoisin jostakin Bulgarian kaltaisesta maasta, jota en tunne, mutta jonka tyylissä ehkä on tuollaista tahtia, niin bulgarialaisia (vai mitä onkaan) elämäntapoja korjaisivat parhaiten bulgarialaiset, joilla on bulgarialaisiksi hyvät terveet elämäntavat ja lämmönsäätelytaitoa, esim. -arvaus - vaikka posteljooni tai koiran kanssa ympäri vuoden lenkkeilevä. Ainakin Suomessa liikuntaharrastus parantaa lämmönsäätelytaitoja.
Onkohan tuossa, ettei tunteita ja tunnelmia yms osaa ottaa mielekkäällä tavalla ajattelun osaksi vaan korvaa ne mielikuvituksella, keksimisellä tai ruokamielikuvilla? Silloin konkreettinen rakenteet hahmottava tekeminen, jossa tunnelmat liittyisivät konkreettisiin puoliin, kuten vaikka maataloustyö ruoka-aatoksitta, mielikuvituksetta, sopisi, sen sijaan, että nuo tunteet ja tuntemukset ja tunnelmat jäisivät liian kauas konkreettisista nähdyistä rakenteista kuten ruuanlaistossa tai liian mielikuvituksenvaraisiksi kuten rakennellessa. Sopisikohan malliksi puutarhatyö, ilman mielikuvitusta.Ongelmana kai on, että malleina ovat liian työtä tekevät, joilla ei näitä taitoja ole, mutta joita malleja yrittää käyttää koko elämän laajuisesti ja myös naisten vahvuuksiin, vaikka ovat miesmäisesti töitä tekeviä nuo mallit.
* * *
Jos kysessä on avaruusmatka, työputki, liian kaupungistuneet elinolot tms huonojen elinolojen aiheuttama tyhmentyminen,
niin siitä parantumisessa olisi olennaista korjata noita huonojen elinolojen tuomia piirteitä pois myös muistelemisesta. Eli kun muistelee, niin mieluummin niin, että olisi edes viherkasvi samassa huoneessa tai edes kuivia lehtiä ja risuja, joita koskea, niin olisi luonnollisempi muotokieli ja luontoyhteys tukena, ihan niin kuin väsymyksestä toivuttuaan voi osata samoja asioita paljon paremmin ja viisaamin kuin väsyneenä, mutta jos miettii iahn tarkkaan samoja latuja, niin sotkeutuu, vaikka toipuneena jo tuumisikin, että siinä ajatusten koukeroisuudessa ja turaamisessa on osansa väsymyksellä. Vastaavasti eläinten näkeminen ja luonnon helmassa vietetty aika auttavat perinteisesti toipumaan, mutta aivan ankeista oloista tuleva voi kaivata ensin välimuotoja, esim. kärpäsiä tai puun oksia ikkunan takana. Lisäksi sosiaalisuus, laulu, käytännön tekemiset ja liikunta, yhteispeli yms, myös sää.
Jos on nainen tyhmentynyt tuollaisen seurauksena, niin yleensä on kai silloin niin tyhmä kuin työkeskeinen mies, eikä siis naisten atvallista tasoa, miesmäistenkään naisten. Silloin auttaisi muiden viisaampien tekemänä sentapaiset asiat, millä naiset yleensä aukovat miesten liian kapeaa käsityskykyä: vaikkapa leffaan, mökille, mukaan johonkin tekemiseen, avartavaa lukemista, uskonto, media, musiikki, erilaisten ihmisten kanssa juttelu, liikunta, ulkoilu, luonto, linnunlaulu, mukaan lähteminen tapaamaan erilaisia ihmisiä, ystävät, yms.
* * *
Voisiko olla, että brittinaiset tekevät liian kuivan tms ajatteluperspektiivin pehmennykseksi jotakin ja merkitsevät ne epoäsuomiossa ihmistyypikseen olemuksessaan ja kai puheissaankin, vaikka ne olisi pitänyt merkitä vain pehmennykseksi ja ihmistyyppi olisi jotakin sellainen kuin pehmennyksiä kaipaava kolho nainen tms?
7.1.2017 Joissakin maissa arvostetaan tarinankerrontaa, ehkä Briteissäkin. Suomessa sen sijaan yritetään tarinankerrontahinkua hillitä, sillä vaikka esim. musiikki, runot ja maalaustaide opettavat suurempaa taitoa ja elämäniisautta, niin tarinankerronta pikemminkin tyhmentää ja tekee epärealistisemmaksi, sillä muissa taiteissa on kriteerinä se, ettäteos opettaisi viisaammaksi, tekisi käytännön elämän paremmaksi ja teos tehdäänkin kuvailemalla aistihavaintoja, tunteita yms, niin tarinankerronnassa taas tällaista kriteeriä, tsekkausta ei yleensä ole vaan hienon kuuloinen juttu usein lainaa jonkin muun hienoudesta eikä itse luo hienompaa, eikä etenkään usein ole kyllin realistinen.
Tervola-nimisena elellessa parantamisesta syntyneita vaikutelmia (KOKO näkemys tässä 5-os. blogissa, ideoita vain, ei kokemuspohjaa). Ei niin, etta sairaus liittyisi mitenkaan terveyteen, vaan terveys tarkoittaa terveita elamantapoja, maailman pitamista hyvalla terveimmalla tolalla ja tottakai kaikenpuolista terveytta! Keskittyminen ideaalisen terveyden vaalimiseen opettaa kehomielen luontaisista parantumistavoista. Hakemisto parantamisesta.blogspot.com Otsikoissa vain osa parannusehdotuksista
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti