torstai 17. maaliskuuta 2016

A316. Endometrioosi ja moraali

Endometrioosi eli kohdun limakalvojen pesäkesirottumatauti tuo kuvauksena mieleen tropiikista tms kotoisin olevat pahat naiset, jotka ovat toisaalta möhöjä ja toisin kohdin ihan kuivia ja niuvoja, kuin tropiikki ja viilennetyt sisätilat, kuin pahan ihmisen mässäilytaipumus ja vastapainona liioiteltu kuri. Moiseen auttaisi varmaankin terveen tasapainon löytäminen jostakin ääripäiden väliltä, mikä lähinnä tarkoittaisi tervettä järkeä, tervehenkisyyttä ja perusosaamista kannattavuusperusteisen moraalin saralta, siis mm kokonaiskuvallisuutta kannattavuuskysymyksissä, mikä luultavasti muuttaisi mielipiteitä roimasti ja sen kuuluisi muuttaa linjauksia vastaavasti, mikä pitäisi urakaksi ottaa. Siis: ei ihan niin möhö ja kuivan sijasta kunnollinen järki, jota myös käytännössä kunnioittaa.

* * *
Jos tuo kuiva ja toisin osin möhö muistuttaa jonkun mielestä sitä, millaisia miehet ovat, niin miesten osalta kuivuus kai on tauti ja möhöys voi olla onnen piirre, ei siis liiallista kuten tropiikissa, missä ylilyönnin lämpimään päin aiheuttavat viilennetyt sisätilat viilentäytymismahdollisuutena (jotka myös poistavat ennakoinnin tarvetta, siis kokonaiskuvallisuutta ja sään kanssa toimeentulemisen tarvetta, mikä yleensä on tervehenkinen, kovin hyödyllinen tasapainoilutaito.
Jos jää tuota pohtimaan, niin tuontapainen syy voisi olla siihen, jos miehet ovat hedelmättömiä siinä mielessä, etteivät voi tulla raskaiksi ja synnyttää. Poikalapsi tai poikavauva, kenties poikasikiö kai keskittyy sosiaalisten vaateiden täyttämiseen, mikä on jossakin kropan sivuilla elekielessä? Mahan huolehtii jotenkin, mutta mahan reunoilta jää huolehtimatta, jolloin ei voi olla keskeltä ihan eheä ja siksi hedelmällinen kuten tyttö ja nainen. Elikkä tervehenkisyyden lisääminen perusvalinnoissa roimasti parantaisi noita ongelmia, mitä sitten lienevätkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti