lauantai 4. kesäkuuta 2016

A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms

Nettiuutisissa kerrottiin noroviruksen aiheuttamasta ripuliepidemiasta: "Noroviruksen oireita ovat kouristavat vatsakivut, pahoinvointi, oksentelu ja ripuloiminen. Myös lievää lämmönnousua voi esiintyä. Ripuli on yleensä lyhytkestoista. Noroviruksen voi saada muun muassa tuontipakastemarjoista ja juomavedestä."
Tuosta tuli mieleen, että jos bakteereja on elinympäristössä ja esim. ruuassa tai juomassa paljon vähemmän kuin mihin on tottunut, niin se voisi aiheuttaa tuollaisia oireita, joiden idea on päästä ongelmasta eroon ja kasvattaa pöpöjen määrää elimistössä terveelliseksi. Siihen viittaisivat myös pakasteet aiheuttajina, esim. jos ne ovat ilmastosta, joissa aina on paljon pöpöjä. Myös juomavesi voi olla liian kylmää ja pöpötöntä ainakin keväällä ja kenties kesän alussa, kun muuten on enemmän pöpöjä ympäristössä. Ei kai ole hyvä desinfioida juomavettä luonnottoman pöpöttömäksi vaan kesällä ihminen on luonnostaan sopeutunut isompoaan pöpömäärään vähän kaikessa kuin talviaikaan. Eli mistäs noita pöpöjä sitten voisi saada? Kai vaikkapa lämpimästä vedestä. Tai jostakin lämpimästä ruuasta.

25.10.2016   Jos juo kylmääpöpötöntä vettä, esim. lumen sulamisvettä, niin kun tiedostaa pöpöjen tarpeensa, niin voi mahalaukussa olevasta vedestä mahalaukun seinämän viereisen osan lämmittää samaan tapaan kuin pakkasella untuvatakin sisällä olevan ilman, vaikkei lämmitä kaikkea mahalaukussa olevaa vettä kerralla vaan vasta pidemmän ajan kuluessa, niin elimistön vieressä silloin olisi kyllin lämmintä pöpöille ja niin elimistölle sopivammat olot.

Voivatko koiran matolääkkeen aiheuttamat ripuli, oksentelu, lyhytaikaiset mahakivut yms mahdolliset oireet johtua koiran elimistön liiasta madottomuudesta, vähän samaan tapaan kuin antiseptisyys aiheuttaisi? Eli koira tarvitsisi jonkin verran matoja muttei liikaa niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti