perjantai 10. kesäkuuta 2016

A342. Tippuri ja tomaatti

En tätäkään niin tiedä, mutta tuli mieleeni ulkoa kantautuvasta miehen äänestä, joka jotenkin toi mieleen tippuritaudin tyylin, mikä se sitten lieneekin, että auttaisikohan hänen syödä kypsänpuoleinen tomaatti, leikkamatta sitä osiin haukaten kokonaista hiukan jo pehmennyttä tomaattia.

7.4.2017   Luin netistä tippurista:
"
Tippuri eli gonorrea on gonokokin eli Neisseria gonorrhoeae -bakteerin aiheuttama sukupuolitauti, joka tarttuu suojaamattomassa seksissä. Suomessa tartuntoja todetaan vuosittain vajaa 300; puolet niistä on tuotu ulkomailta, eniten Kaukoidästä. Itämisaika on miehillä 1–5 vuorokautta, naisilla 2–3 viikkoa
Oireet
Tauti on alkuvaiheessa usein oireeton tai vähäoireinen. Naisilla tippuri voi aiheuttaa ainoastaan vähäistä alavatsakipua, epämääräistä valkovuotoa ja kirvelyä virtsatessa. Jos infektio lähtee nousemaan kohdunkaulan kanavan kautta kohtuun ja munajohtimiin, kehittyy sisäsynnytintulehdus. Se voi aiheuttaa alavatsakipua, jota tärinä pahentaa, lisääntynyttä valkovuotoa tai veristä tihkuvuotoa, kuumetta sekä kohdun ja sivuelinten aristusta sisätutkimuksissa. Sisäsynnytintulehduksesta voi seurata lapsettomuutta, kohdunulkoisia raskauksia ja pitkittynyttä alavatsakipua. Miehillä tippuri aiheuttaa tavallisesti tihentynyttä virtsaamistarvetta ja kirvelyä virtsatessa. Virtsaputkesta valuu vaaleanharmaata märkää, joka muuttuu muutaman päivän kuluessa kellertäväksi. Hoitamaton tippuri voi levitä ylöspäin virtsaputkessa, aiheuttaa kuroumia virtsaputkeen ja lisäkivestulehduksen. Myös erektiot voivat muuttua kivuliaiksi.
Suutartunnoissa voi olla polttavaa kirvelyä suussa, kurkkukipua ja suutulehdusta, peräsuolitartunnassa limaista vuotoa. Bakteeri voi levitä sormien välityksellä myös silmiin aiheuttaen sidekalvopunoitusta ja märkimistä. Hoitamattomassa tippurissa on mahdollista, että bakteeri pääsee verenkiertoon ja aiheuttaa niveltulehduksen tai verenmyrkytyksen.
"
Vatsakipuja kai tulee, kun jokin on epäviisas tunteille, ei niin elämänviisas, elämälle köyhä, epäviisas ratkaisu maailmassa, jotenkin köyhemmän insinöörimäisemmän ajattelun tuote. Valkovuodon voisi kuvitella suojaavan kehossa jotenkin ja kirvelyn liittyvän liikaan kraah-mallisuuteen, joka joko on bakteerittomuutta, ulkomaalaiselta parnerilta tarttunutta kehon viileänä pitämistä tai ankeutta, luulisin. Näin ankea elämä ei kai ole hyväksi lapsentekokyvylle, epäviisaus voi aiheuttaa lapsettomuutta, tai sitten kehonlämpötila on säätynyt liian alhaiselle, jolloin synnytinelimet kompensoivat tulehduksen lämmöllä ja lämmön tuomalla suomalaisella määrällä pöpöjä. 
Miehillä kapeamman ankeamman perspektiivin käyttö voisi olla liian pienikapasiteettista ja insinööripäistä omiin suomalaisiin tottumuksiin nähden. (Suomalaista ajattelua & kulttuuria voi oppia blogistani http://Finnishskills.blogspot.fi ) 
Suutulehdukset tuovat mieleen kiinalaiset, en oikein tiedä, miksi.
Peräsuolitartunnassa voiko olla, että mies oli kiinnostunut homoseksistä mutta osin samoja ongelmia.
Taudin leviäminen silmiin kuulostaa trooppiseen ilmastoon liittyvältä ongelmalta. 
Niveltulehduksen luulisi liittyvän ankeuteen. 
Voiko liian viileä keho kompensoida, tai potilas itse keksiä kikkoja, jotakin pöpöisyyden suuntaan, mikä aiheuttaisi verenmyrkytyksen?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti