lauantai 2. tammikuuta 2016

A228. Sairastumisalttius ja terveet elämäntavat, muiden auttaminen & irti sanoutuminen huonoimmista vaikutteista

Se, miten elää ja millaisia tottumukset, asenteet, päivän kulku, kiinnekohdat, sosiaalisuuden tyyppi, henkireiät jne ovat, vaikuttaa sairastukisalttiuteen. Tarvitaan terveet elämäntavat, omarytmisyyttä ja omalta pohjalta tekemistä, vapautta ("Elä ja anna toisten elää" tuo vapautta) ja joustonvaraa, monenlaisia tervehenkisiä virikkeitä, tervehenkisyyttä myös asenteissa (eivät mässäilevät, epäaidot, kamalan kaavamiset tai luonnottomat) ja sosiaalisissa suhteissa.
Joskus sairastumisalttius tulee myös muilta: heiltä tarttuvat huonot elämäntavat, tottumukset, kiinnekohdat. Siihen auttaisi, jos vioille altistavat piirteet korjaisi pois myös heiltä, terveet elämäntavat kun ovat monessa parempi vaihtoehto ja siksi tervetullut valinta. Se rakentaisi näkökulmaa, joka jatkuvasti olisi tie terveempään elämään, sekä muille että sinulle. Vaihtoehtoisesti voi sanoutua irti huonoimmista vaikutteista ja etsiä itselleen tervehenkisempää ja muuten hyvää seuraa.

32. Lämmittelyohjeita, talviulkoiluohjeita, vuodenajat ja terveet elämäntavat22.2.2015
http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html

En tiedä, mutta tässä blogissa ehkä yksi näkemys siitä, mikä olisi niin tervettä, että sillä kiertäisi kunkintyyppiset vaivat.

12.1.2020   Mietin muuttoa ja aina se tuntui tuovan sairastelevuuden kauden ilman mitään syytä ja ilman, että oli sama asunto kyseessä. Mutta nyt sitten keksin koiran kanssa kävelyllä, että ehkä tyhjissä asunnoissa on hiiriä, jotka näkevät nälkää ja sairastelevat, että tarttis toisten hiirten tuoda niille puhdasta hyvin säilyvää ruokaa, ja niin oloni huojentui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti