sunnuntai 21. elokuuta 2016

A377. Liiasta naismallisuudesta eroon pääsemisestä

Sekä naisissa että miehissä on sellaisia, jotka haluaisivat enemmän miesmallista ja vähemmän naismallista elämää kuin mitä nykyisellään 000elävät.
Naismalliseen elämään jumiuttavat naisten taitoihin satsaaminen esim. siksi,e ttä ne tuovat isomman taidon, sen sijaan, että hakeutuisi miesmalliseen lokeroon, vaikkei se olisi kaikista fiksuin tai naisten arvostamassa mielessä tyylikäs.
Pukeutuminen tulisi olla omien arvojen ja luonteenlaadun mukaan, siis mies- tai nuisexmallista ja myös naismallista välttävää. Vaatteet eivät saisi olla naisten tapaan vartalonmyötäisiä vaan miesmäisiä. Tyypillisiä ihan vain naisten vaatekappaleita ei saisi käyttää ollenkaan, jos haluaa luokittua miesmalliseen elämään. Miesmäisiä vaatteita ei saisi täydentää naisten vaatekappaleilla, asusteilla, kellolla, meikillä, tms naisen käyttämiksi vaatteiksi vaan asu tulisi jättää sellaiseksi, että ainakin kovin huolimattomasti katsova voi luulla sinua mieheksi. Miesten vaatteet ovat usein jonkin verran väljemmät ja suoralinjaisemmat kuin naisten. Jollei lokerosi ole kyllin tappelevainen, käytä mustaa. Myös harmaa on kovin miesmäinen, työtä tekevän tyylinen. Älä käytä pinkkiä, beessiä älkäkä persikanväriä.
Poimi työtehtävist' ja askareista miesmalliset ja tee kaikki askareet pikemminkin miesten vahvuuksiin satsaten kuin naisten kautta. Esim. työpaikka ei sihteerinä vaan tavallisena työntekijänä, työmiehenä.
Ole rehellinen, älä kaunistele. Muista että ihmiset ovat erilaisia, etsiytyvät miehetkin kukin eri lokeroon ja naisissakin voi olla kovin miesmäistä elämää haluavia.

Vaatteiden avulla sosiaalisen lokeron valitsemisesta http://kauneusjaviisaus.blogspot.fi/2016/10/vaatteista-ja-sosiaalisesta-roolista.html
Työmiesmäisten tasalevyisiltä vaikuttavien naisten "Housujen tuoma lokero on osin sitä, ettei näytä huterolta ja että on aika tavallinen ja miesten ymmärtämällä tavalla tekeväinen niin kuin sekä naiset että miehet hyvin voivat olla, jos haluavat. Ja osin muut tuumivat tyylistä: "On pukeutunut työmistyylisiin vaatteisiin. Haluaa siis olla niin kuin työmis. Työmiehet puuhaavat kaikenlaista. Niinpä sopii hänenkin puuhata kaikenlaista, jos kerran haluaa.", mutta siis kaikenlaista tavallisesti hyväksyttyä. Tavallisesti ongelmana kai on, että vaatteilla on jokin selvä viesti, esim. haluan hissutella kotosalla tai juhlia, niin että se otetaan omana valintana ja kun ei siinä ole mainittu miesten töitä vaan jotain ihan erityyppistä, niin miestentyöt tipahtavat pois sillä kertaa. Toki voi käyttää monelaisia vaatteita, mutta luulen, että jos housujen tyyli on uusi, niin puolisen tuntia ihmisten ilmoilla vasta tipauttaa sentyyliseen toimeliaisuuteen, opettaa, millaista se on muiden mielestä, ja mitä siis on silloin pukeutumisellaan tullut cvalinneeksi. Tyylivalinnat lienevät samantapaisa kuin värivalinnat: valitsen sen ja sen tekemisen, arvot, sosiaalisuuden tyypin, huomion tyypin tms tällä kertaa, kun käytän tämäntyylistä vaatetta, ja tavalliset vaatevalinnat sitten luovat uoman, jossa arki isoimmalta osin on. Ei siis kuulu olla tyylipakkoja vaan vain rehellisi viestejä. Ja kyllin iso kirjo siinä, mitä pukee, etenkin jos ovat selkeitö perusvalintoja, niin luo itselle kuvaa siitä, mitä valitsee ja miksi. Siis haave-elämäntapavalintoja ja arjen elementtejä: esim. pyöräiletkö, mökkeiletkö mielelläsi, juhlitko mielelläsi ja mihin tyyliin, millaisen työn haluat siis karkea ammatin ja työn tyylin tyyppi, millaista kotielämää pidät tärkeänä, mitä vahvuuksia arvostat, mitä arvoja pidät tärkeinä, mitä harrastat innolla, yms."
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti