sunnuntai 21. elokuuta 2016

A372. Nivelrikko ja liikunta vähitellen yhä enemmän

Luin nivelrikon oireet.
Ne kuulostivat siltä, ettei henkilöllä ole motivaatiota liikkua ja niin hän jäykistyy paikoilleen ja liikkeelle lähtiessä hänen vireensä on epäliikunnallinen ja niin liikkuminen sattuu kuten muulloinkin vastaavassa tilanteessa. (Paikoillaan oleminen ja liikkumattomuus altistavat lämmönsäätelyongelmille ja kenties nestetasapaino-ongelmille, mistä ehkä turvotus.)
Auttaisi siis lähteä kumminkin liikkeelle. Lihaskunnon kasvattaminen parantaa liikkumista, tekee sen vähemmän kivuliaaksi ja sitten jopa miellyttväväksi. Vetreytyä, innostua puuhailemaan (ei ruokaa eikä teetä puuhana), lähteä retkelle puistoon tai mökkeilemään, jos kunto riittää, katsella nuorempaa väkeä liikkumassa ja sosiaalistua liikunnallisempiin päin.
Katso 106. Liikkuvuuden ja kunnon ylläpitämisestä  24.8.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/08/liikkuvuuden-ja-kunnon-yllapitamisesta.html
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html

1.6.2018   Jos siis esim. polvissa on nivelrikon tapainen, niin pitäisi yrittää kasvattaa jalan sen seudun lihaskuntoa luonnollisin liikeradoin, hyvän lihastonuksen vallitessa, esim. muutama askel hyvin kantaen kuin hyväntuulisen vireen tai inoostuksen kantamana ja sitten taas istumaan tms, yksikin askel hyvällä tavalla on edistystä, ja tuon hyvän tavan varaan sitten vähitellen rakentaa yhä enemmän liikunnan taitoa ja liikunnan määrää, saaden nivelelle hyvän lihaskannatuksen, keveän kimmoisan kulun, positiivisentunnelmaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti