sunnuntai 21. elokuuta 2016

A380. Vauhkous / unettomuus ja riittävästi virikkeitä

Jos joskus on levoton olo ja ei saa nukuttua, niin kun laittaa pienen lampun huoneessa päälle niin, että näkee ympärilleen ja ainakin jonkin verran väritkin, niin virkkeet tyynnyttävät, on helmpompi olla ja nukahtaa vähän ajan päästä. Jos se ei riitä, niin voi laittaa radiosta kivan ohjelman hiljaiselle, niin että kuulee, muttei häiritse muita. Jos on siihenkin nähden levoton olo, niin voi nousta puuhailemaan jotakin, vaikkapa jotakin päivän askaretta, joka ei ole älyllisesti vaativa eikä vaadi isoa tsemppiä päivällä.
Muita keinoja tyyntyä ovat kylläinen vatsa ja lämpöinen olo.

Vauhkous, päälle painava stressi yms helpottuvat samaan tapaan luonnollisten tervehenkisten virikkeiden avulla ja persutarpeista sekä turvallisuudesta huolehtimalla. Esim. luonnon helmassa vietetty aika, liikuntaan uppoutuminen, mielekkäät mukavat askareet, yms

27.12.2019   Joskus hankala olo voi haitata nukahtamista. Olo on mukavampi, kun on sopivan lämmin, ei hankalan kuuma muttei viileäkään vaan mukavan lämmin. Olisi käperryttävä mukavasti viltin alle. Olisi oltava aika kylläiusen tyyni olo muttei änkyrässä, Olisi yritettävä levätä muttei otettava nukkumista liian raskaasti, vaan löydettävä sopiva välimuoto liian raskaan unen ja liian levottomasti valveilla olon väliltä, niin kuin hyvältä tuntuu. 

26.1.2023   Auttaisikohan nukahtamista, jos lukisi engl tonttutaitokirjoitustani learntalents.blogspot.com .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti