keskiviikko 17. elokuuta 2016

A365. Oksa silmään ja väistö & silmän eheyden vaaliminen

Jos silmään osaa heilahtava oksa, voi ylkroppaa nykäistä taaksepäin ja kaappaista tai huitaista oksan kädellä kauemmas, esim. tyyliin "Älähän nyt". Silmät kiinni tai ihan sirrilleen, ettei niihin mikään pääsisi, esim. toinen oksan kohta.
Jos kävelee epäviisaasti paikoillaan tai lähes paikoillaan olevaan jämerämpään oksaan, esim. pimeässä, voi päätä nykäistä tai kallistaa tai melkein kaatua yläkropaltaan taaksepäin, jolloin saa selän kaltevuuden avulla etäisyyttä ja eteenpäin suuntautuvan liikkeen hidastusta tai pysäytystä ja pään vauhdin kääntämistä taaksepäin tulosuuntaan. Tällöin massa jatkaa jalkojen ja mahan alaosan osalta eteenpäin askelee tai hiukan yli mutta niin että samalla kallistuu koko ihminen taaksepäin kuin kaatuisi. Jalat hidastavat vauhtia, koettavat samalla pysäyttää ja pitkählö askel toisella jalalla taakse ehkä hiukan koukussa pelastaa kaatumiselta siinä vaiheessa, kun pää on jo saatu nykäistyä taaksepäin.

Jos iskee varpaan, niin se on vähän aikaa tunnoton ja kipeä ja jalalla ei voi niin hyvin kävellä. sitten turtumus vähitellen hellittää ja jalka tokenee ja sillä voi taas kävellä.
Jos iskee silmän oksaan, siihen ehkä menee roskia tai ainakin sen pinnalta vetinen kerros mitä lie sinne kuuluvaa nestettä tulee sysätyksi syrjään, ja niin silmä olis mielellään vähän aikaa tai jonkin aikaa suojassa luomen tai silmäkuopan suojissa, missä vetinen kerros korjautaa ja silmän iskukohta saa rauhassa korjautua ja eheytyä. Sitten kun se on eheytynyt tarpeeksi, kenties kyyneliä vutanut niin että roskat saa syrjään, ja silmän pinta vettynyt yms tarpeekseen kuin lomalainen eheytynyt, niin silmä vähitelle palautuu tavalliseen käyttöön niin kuin kipeä jalka iskun jälkeen taas palautuu terveesti kulkevaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti