maanantai 22. elokuuta 2016

A382. Aivotärähdys ja maa vakaa, puutarha ja keskiasennoissa verkkaisat liikkeet

Jos saa aivotärähdyksen, niin osa vaivaa on, että tärähti, miten päin nyt siis ollaan ja tärähtääkö vileä? Eli jos kädellä ja vaikka kyynärvarrella tuntisi jonkin aikaa, vaikkapa minuutin pari maan vakaana, niin auttaisiko se? Toipumiseen tarvitsisi katsella kasveja (luonnon tuki auttaa oksettavaan oloon), kai etenkin puita esim. ikkunasta, siihen tapaan kuin puutarhassa, luonnon vehreydess tms, koko toipumisjakson ajan. Ja kun liikkuisi, niin verkkaisat liikkeet raajojen aika lailla keskiasennoissa vain mutta varovaisesti kuin huippaisi ja liikunnallisuuteen keskittyvällä tavalla, koska raajat ovat voineet kärsiä ja verenpaineen säätely voi olla häiriytynyt tällistä ja järkytyksestä. Jos tulee kakkahätä tms, niin se on kai kakkahätä säikähdyksestä ja tarttisi käydä tavalliseen tapaan vessassa, muttei saa ponnistaa niin, että tulee painetta päähän, jos siellä jotakin ruhjetta tms voi olla. Jos tulee päänsärkyä, niin hellittää niska- ja hartiajännityksiä rennoksi, koska ne voivat aiheuttaa päänsärkyä ja niitä usein tulee, kun hermoilee esim. sisätiloissa ruutumallin aistivirikkeitä vain tukena, mikä ei riitä vaan pitäisi olla luontoa.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

A381. Parrankasvu ja huolestuneisuus vartijan työstä

Kasvaako parta hyvin, jos on huolestunut omalle kontolle lankeavasta vartijantyöstä lähitulevaisuudessa?
Ja jos aasialaisilla ei kasva parta, niin ovatko toisaalta kovin buddhalaisia ja siis rauhassa elämisen taitoisia ja toisaalta taistelutaitoja hyvin treenanneita, kovemmalla linjauksella kuin moni muu valtio?

A380. Vauhkous / unettomuus ja riittävästi virikkeitä

Jos joskus on levoton olo ja ei saa nukuttua, niin kun laittaa pienen lampun huoneessa päälle niin, että näkee ympärilleen ja ainakin jonkin verran väritkin, niin virkkeet tyynnyttävät, on helmpompi olla ja nukahtaa vähän ajan päästä. Jos se ei riitä, niin voi laittaa radiosta kivan ohjelman hiljaiselle, niin että kuulee, muttei häiritse muita. Jos on siihenkin nähden levoton olo, niin voi nousta puuhailemaan jotakin, vaikkapa jotakin päivän askaretta, joka ei ole älyllisesti vaativa eikä vaadi isoa tsemppiä päivällä.
Muita keinoja tyyntyä ovat kylläinen vatsa ja lämpöinen olo.

Vauhkous, päälle painava stressi yms helpottuvat samaan tapaan luonnollisten tervehenkisten virikkeiden avulla ja persutarpeista sekä turvallisuudesta huolehtimalla. Esim. luonnon helmassa vietetty aika, liikuntaan uppoutuminen, mielekkäät mukavat askareet, yms

27.12.2019   Joskus hankala olo voi haitata nukahtamista. Olo on mukavampi, kun on sopivan lämmin, ei hankalan kuuma muttei viileäkään vaan mukavan lämmin. Olisi käperryttävä mukavasti viltin alle. Olisi oltava aika kylläiusen tyyni olo muttei änkyrässä, Olisi yritettävä levätä muttei otettava nukkumista liian raskaasti, vaan löydettävä sopiva välimuoto liian raskaan unen ja liian levottomasti valveilla olon väliltä, niin kuin hyvältä tuntuu. 

26.1.2023   Auttaisikohan nukahtamista, jos lukisi engl tonttutaitokirjoitustani learntalents.blogspot.com .

A379. Auringon tienoille katsominen vain viereen & tarkalla näöllä

Aurinkoon ei saa katsoa suoraan koskaan. Aurinko on vain maisemakuvan osa. Auringon suunnallekaan ei saa katsoa sumealla katseella, vaan katsotaan tarkalla näölllä, maisemakatsella, jonka fokus ei osu ollenkaan aurinkoon. Valokohtiin kiinnittyvällä katsella tai niitä etsivällä tunnevireellä ei saa katsoa edes auringon puoeliseen maisemaan.

25.10.2022   Jos näkö vioittuu auringon lähelle katsomisesta, niin osasyy on, että sosiaalisesti luokittuu edelleen siihen aihepiiriin eli auringon tuenoille katsoviin, joita siis aurinko häikäisee, ja niin tarttis vaihtaa vähitellen muihin aiheisiin.

A378. Liiasta miesmäisyydestä eroon pääsemisestä

Sekä naisissa että miehissä on niitä, jotak haluaisivat naismaisempaa elämää ja vähemmän miesmäista kuin mitä elävät.
Miehet ovat usein koulua ulkoa lukeneita ollen yhdenlaisessa kaavassa koko ajan, naiset taas lomalaisen tapaan monelta kannalta ja myös tunteet huomioiden elämänviisaudella ja sosiaalisesti asioita lähestyviä.
Taiteet (mm musiikki ja runot), uskonto, elämänviisaudet, harrastukset, vaatteet, ruuanlaitto ja ompelu, kodin laittaminen kivaksi, elinoloista huolehtiminen ja kauniit arvot, henkevyys ovat tekijöitä, jotka auttavat viemään elämää naismalliseksi.
Ammattialoista kannattaa suuntautua itseä kiehtovilla aloille, jotka vaalivat naisten vahvuuksia, esim. sosiaalisuutta ja elämänviisautta.
Vatteissa vältä miesmallisia, miesmäisiä ja ihan vain työmäisiä, ja suosi naisten vaatteita ja naistyylisiä vaatteita. Miehillä unisex, loma- ja vapaamuotoiset juhla- tms vaatteet.
Naistenlehdet auttavat naismalliseen elämään päin, mutta paremmin sitä oppii tuttavapiirin naisilta, jotenkin oman kipinän löytää.

A377. Liiasta naismallisuudesta eroon pääsemisestä

Sekä naisissa että miehissä on sellaisia, jotka haluaisivat enemmän miesmallista ja vähemmän naismallista elämää kuin mitä nykyisellään 000elävät.
Naismalliseen elämään jumiuttavat naisten taitoihin satsaaminen esim. siksi,e ttä ne tuovat isomman taidon, sen sijaan, että hakeutuisi miesmalliseen lokeroon, vaikkei se olisi kaikista fiksuin tai naisten arvostamassa mielessä tyylikäs.
Pukeutuminen tulisi olla omien arvojen ja luonteenlaadun mukaan, siis mies- tai nuisexmallista ja myös naismallista välttävää. Vaatteet eivät saisi olla naisten tapaan vartalonmyötäisiä vaan miesmäisiä. Tyypillisiä ihan vain naisten vaatekappaleita ei saisi käyttää ollenkaan, jos haluaa luokittua miesmalliseen elämään. Miesmäisiä vaatteita ei saisi täydentää naisten vaatekappaleilla, asusteilla, kellolla, meikillä, tms naisen käyttämiksi vaatteiksi vaan asu tulisi jättää sellaiseksi, että ainakin kovin huolimattomasti katsova voi luulla sinua mieheksi. Miesten vaatteet ovat usein jonkin verran väljemmät ja suoralinjaisemmat kuin naisten. Jollei lokerosi ole kyllin tappelevainen, käytä mustaa. Myös harmaa on kovin miesmäinen, työtä tekevän tyylinen. Älä käytä pinkkiä, beessiä älkäkä persikanväriä.
Poimi työtehtävist' ja askareista miesmalliset ja tee kaikki askareet pikemminkin miesten vahvuuksiin satsaten kuin naisten kautta. Esim. työpaikka ei sihteerinä vaan tavallisena työntekijänä, työmiehenä.
Ole rehellinen, älä kaunistele. Muista että ihmiset ovat erilaisia, etsiytyvät miehetkin kukin eri lokeroon ja naisissakin voi olla kovin miesmäistä elämää haluavia.

Vaatteiden avulla sosiaalisen lokeron valitsemisesta http://kauneusjaviisaus.blogspot.fi/2016/10/vaatteista-ja-sosiaalisesta-roolista.html
Työmiesmäisten tasalevyisiltä vaikuttavien naisten "Housujen tuoma lokero on osin sitä, ettei näytä huterolta ja että on aika tavallinen ja miesten ymmärtämällä tavalla tekeväinen niin kuin sekä naiset että miehet hyvin voivat olla, jos haluavat. Ja osin muut tuumivat tyylistä: "On pukeutunut työmistyylisiin vaatteisiin. Haluaa siis olla niin kuin työmis. Työmiehet puuhaavat kaikenlaista. Niinpä sopii hänenkin puuhata kaikenlaista, jos kerran haluaa.", mutta siis kaikenlaista tavallisesti hyväksyttyä. Tavallisesti ongelmana kai on, että vaatteilla on jokin selvä viesti, esim. haluan hissutella kotosalla tai juhlia, niin että se otetaan omana valintana ja kun ei siinä ole mainittu miesten töitä vaan jotain ihan erityyppistä, niin miestentyöt tipahtavat pois sillä kertaa. Toki voi käyttää monelaisia vaatteita, mutta luulen, että jos housujen tyyli on uusi, niin puolisen tuntia ihmisten ilmoilla vasta tipauttaa sentyyliseen toimeliaisuuteen, opettaa, millaista se on muiden mielestä, ja mitä siis on silloin pukeutumisellaan tullut cvalinneeksi. Tyylivalinnat lienevät samantapaisa kuin värivalinnat: valitsen sen ja sen tekemisen, arvot, sosiaalisuuden tyypin, huomion tyypin tms tällä kertaa, kun käytän tämäntyylistä vaatetta, ja tavalliset vaatevalinnat sitten luovat uoman, jossa arki isoimmalta osin on. Ei siis kuulu olla tyylipakkoja vaan vain rehellisi viestejä. Ja kyllin iso kirjo siinä, mitä pukee, etenkin jos ovat selkeitö perusvalintoja, niin luo itselle kuvaa siitä, mitä valitsee ja miksi. Siis haave-elämäntapavalintoja ja arjen elementtejä: esim. pyöräiletkö, mökkeiletkö mielelläsi, juhlitko mielelläsi ja mihin tyyliin, millaisen työn haluat siis karkea ammatin ja työn tyylin tyyppi, millaista kotielämää pidät tärkeänä, mitä vahvuuksia arvostat, mitä arvoja pidät tärkeinä, mitä harrastat innolla, yms."
 

A376. Avaruustauti ja luontosuhde

Luin avaruusasemalla oleskelun vaikutuksista elimistöön, http://www.lansimies.fi/index.php?id=lue&nro=228
Sisäkorvan tasapainoaisti perustuu painovoimaan, ja tuottaa avaruudessa jatkuvan putoamisen tunteen. Toinen syy putoamisen tunteelle voisi olla tervehenkisen arkisen elollisen ympäristön puuttuminen ja sen tuleminen korvatuksi miesmallisella insinöörihenkisellä ympäristöllä ja elämäntavalla, jotka eivät ole yhtään niin monimutkaiset ja viisaat kuin elinympäristö ja elämäntavat maapallolla. Eli mitä auttaisivat kasvit näköaistivirikkeinä, entä huoneen muiden ihmisten pitäminen näköaistiympäristön tärkeinä monimutkaisempina osina kuten ruukkukukat yms. Entä luontosuhde alas maapallolle?
Entä muiden elämänalojen ammattilaisten tei harrastajien henkisesti niiden elämänalueiden asiat avaruusasemallakin, esim. ruokailu ja liikunta, kenties musiikki, sosiaalisuus.
Mieluusti luontosuhde alas maapallolle mahdollisimman vahvasti eheään kokonaisuuteen - joulu on vain kerran vuodessa mutta tärkeä sille, miten tuntein hahmotamme elämää.

Painottomuudessa verta siirtyy alavartalosta ylävartaloon ja aiheuttaa turvotusta. Voiko astronautti hahmottaa olonsa masentuneemmaksi kuin mitä on eli auttaisiko ajatella, että on mieleltään keventynyt kuin kauniiden asioiden kanssa tekemisissä ollessa?

Sydän menettää avaruudessa muutamassa viikossa jopa kolmanneksen lihasmassastaan. Voiko olla, että ihminen maassa rehevän muontosuhteen kanssa on sydämeltäään vahva, kun taas kirjastoihin hautautunut lukutoukka keinotekoisuuttaan ja keinotekoisuuksiin kiinnittymistään heikkosydämisempi?

Avaruuslentäjien luut haurastuvat. Voiko siihen syy olla samanlainen kuin vanhuksilla: tsempin puuttuminen?
Katso 115. Vanhuuttaan hauraat luut ja tsemppaaminen16.9.2015



6.9.2019   Jos avaruuudessa astronautilla on kovin huono olo, huono veto, niin se voi johtua siitä, että haluaa yhtä hyvän olon kuin Maassa, muttei ole maininnut että kotimaassaan keskimäärin tai sen kulttuurin mukaan eläessä, mikä voi olla viel paremi.

21.4.2023   Väsymykseen avaruudessa auttaisivat kenties viherkasvit. 

* * *
6.2.2024   Vihkoseni "Animals In Space : Inhabiting new planets" on kai huojentava aiheesta kiinnostuneelle. Sen löytää verkkokirjakauppa www.amazon.com ista esim kurjojeni sivulta www.amazon.com/author/khtervola , tai blogisrani learntalents.blogspot.com .

Paluu avaruudesta on mm paluu rakennetusta ympöristöstä ympöristöön, jossa on mm mahdollista kasvaa luonnollisesti kasvavia kasveja, esim kukka paikoillaan ikkunalla tai lähellä ikkunaa, ja on luultavasti paljon musiikkia, joka tarjoaa hyvän elämän taitoja, mm luonnollisen rytmin, vireiden ym mukanaoloa elämässä, ja sitä kautta onnellisemman ja taidoissa taitavamman elämän elementtejä. 

A375. Ihmeparannusohjeyritelmä XXX * Mallia niistä, joilla ei ole mitään taipumusta vaivaasi

Näitä ohjeita laatiessani etäisten ihmisten minulle vieraisiin vaivoihin ohjeiden keksiminen on tuntunut helpolta, mutta jos olen joskus sukeltanut jonkun sairastuneen elämänkokemukseen tai näkökulmaan kuin sosiaalinen tai ystävällinen ihmissuhde, niin hän on elänyt uomia, jotka luonnostaan tuovat juuri tuon sairauden, ja niin parannuskeinoa ei ole tullut mieleen. Parannuskeinot ovat olleen (lähes?) aina sellaisen vinkkelistä, jolla ei ole mitään taipumusta tuohon vaivaan. On vain miettinyt, että "jaa ne, ne ovat sen tyypin ihmisiä, varmaan aina tekevät jotain sellaista kuin, ja siitä sitten se vaiva jotenkin tulee, eli korjausivat tuon väärän tottumuksensa pois, niin ehkä paranisivat noin vain". Eli jos on vaikka samaan vaivaan sairastuneiden yhteisö, niin ei kannata siihen päin paljon sosiaalistua, vaikka ehkä onkin hyvä saada jokin kuva siitä, minkä oloiset ja mitä harrastavat ihmiset siihen tautityyppiin yleensä sairastuvat. Ja mallia kannattaa ottaa paljon niiden elämäntavoista ja elämänasenteista, jotka eivät tuontyyppisiin vaivoihin sairastu ollenkaan, eivät mitään sinne päinkään. Se ei edellytä heidän raahaamistaan sairaan seuraksi vaan sosiaalistua heihin päin voi etäämpääkin, sillä onhan motivaatiota juuri itsellä.

A374. Verkkokalvorappeuma & putkinäköisyys ja kiinnostus ympäröivään maisemaan

Luin verkkokalvorappeuman oireiden kuvauksen. Siinä sanottiin, että alkaa hämäräsokeutena ja johtaa putkinäköön.
Putkinäköisyyttä syntyy, kun kiinnostus on pienestä piiristä vain, eikä koko maisemasta, ei koko elämän kirjosta. Tarkkaa näköä syntyy, kun on aidosti kiinnostunut katselemisesta, elää toimeliaasti ja tarkkaa näköä pidetään tärkeänä.

A373. Maksaläikät ja kauniisti eläväisesti terveiden elämäntapojen mukaisesti

Maksaläikät tuntuisivat liittyvät siihen, kun ajattelee, että  vatsasta iholle tyyliin vatsakeskeisyydestä ihokeskeisyyteen, niin kuin kai monelle viileään iholle rankkaan ilmastoon muuttaessa voi käydä. Näin syntyvät maksaläiskät, kai myös ihmisten ihonvärit ja eläinten turkinvärit ja laikut. Maksaläiskiä ei kai synny, jos tekee kauniisti, eläväisesti, ajattelee terveitä elämäntapoja ja hyvin elämistä paljon päivän mittaan.

7.4.2017   Olisikohan harmaanruskea iho seurausta kahvista ja tupakasta.
Je keltainen iho seurausta happamasta luonteenlaadusta, jotenkin että rätsis ja räiskis oikein railakkaasti, kai tajuamatta siitä olevan muille paljon haittaa?

A372. Nivelrikko ja liikunta vähitellen yhä enemmän

Luin nivelrikon oireet.
Ne kuulostivat siltä, ettei henkilöllä ole motivaatiota liikkua ja niin hän jäykistyy paikoilleen ja liikkeelle lähtiessä hänen vireensä on epäliikunnallinen ja niin liikkuminen sattuu kuten muulloinkin vastaavassa tilanteessa. (Paikoillaan oleminen ja liikkumattomuus altistavat lämmönsäätelyongelmille ja kenties nestetasapaino-ongelmille, mistä ehkä turvotus.)
Auttaisi siis lähteä kumminkin liikkeelle. Lihaskunnon kasvattaminen parantaa liikkumista, tekee sen vähemmän kivuliaaksi ja sitten jopa miellyttväväksi. Vetreytyä, innostua puuhailemaan (ei ruokaa eikä teetä puuhana), lähteä retkelle puistoon tai mökkeilemään, jos kunto riittää, katsella nuorempaa väkeä liikkumassa ja sosiaalistua liikunnallisempiin päin.
Katso 106. Liikkuvuuden ja kunnon ylläpitämisestä  24.8.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/08/liikkuvuuden-ja-kunnon-yllapitamisesta.html
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html

1.6.2018   Jos siis esim. polvissa on nivelrikon tapainen, niin pitäisi yrittää kasvattaa jalan sen seudun lihaskuntoa luonnollisin liikeradoin, hyvän lihastonuksen vallitessa, esim. muutama askel hyvin kantaen kuin hyväntuulisen vireen tai inoostuksen kantamana ja sitten taas istumaan tms, yksikin askel hyvällä tavalla on edistystä, ja tuon hyvän tavan varaan sitten vähitellen rakentaa yhä enemmän liikunnan taitoa ja liikunnan määrää, saaden nivelelle hyvän lihaskannatuksen, keveän kimmoisan kulun, positiivisentunnelmaisen.

27.4.2022   Koiran nuvelrikkoon mielikuva sormen tai parin paksuisesta katajan tai pihlajan kaareutuvasta varresta, missä kova puuaines vastaisi koiran raajoja ja koiran tehtävänä olisi kasvattaa siihen päälle ikään kukn suojaava kuori, joka veisi kivut pois. 

A371. Kihti ja rehevämpiin elämän puoliin satsaaminen

Luin kihdin oireiden kuvauksen.
Siitä sain vaikutelman, että henkilö turvaa kuivaan teoreettiseen perspektiiviin, joka ei jaksa antaa rahkeita arjen elämiseen vaan on pelkkää teoriaa. Oireiden alku näyttäisi liittyvän siihen, että jokin päiväaikainen rehevämmän elämän perspektiivi putoaa pois, esim. koska se oli joltakin muun ihmistyypin tuttvalta vaikutteena, ja niin jäljelle jää vain toeria, johon potilas luottaa mutta joka ei kanna. Sairausvaikeuttaa muuta elämää ja niin rehevämmät henkilöt jäävät kauemmas ja rehevämpi elämä myös, mikä pahentaa vaivaa. Viileä yleensä pahentaa kipuja ja paikoillaan olo viilentää. Teen sijasta ateria antaisi lämpöä pidempään, mutte tervehenkinen rehevyys elämäntavoissa olisi parempi, etenkin liikunta ja ihmisten ilmoilla elämään osallistuminen.

1.3.2019   Sen sijaan,että ajattelee ryhtyv'nsä lukemaan, keholle on parempi, kun lukee jotakin kiinnostavaa. Usein luettavat, jotka lykkääntyvät, eivät ole yhtä mielenkiintoista tai yhtä laadukkaasti kirjoitettua kuin kiehtovat kirjat, joita saa lainata kirjastosta. Luetun asiasisältö on yleensä elämänmakuinen eikä siis ole keholle haitaksi, mutta raskaslukuisen nivaskan ajatteleminen on usein elämänkielteistä tyylilajiltaan ja tekemisenäkin lukeminen on paikoillaan pysyttelevämpää kuin terveellinen elämä, joten se ei ole niin hyvä kiinnittymisenkohde edes ajatuksille, aikeille.

A370. Emättimen hiivatulehdus ja omien tunteiden äänen kuunteleminen elämäntapakysymyksissä

Lui emättimen hiivatulehduksen oireet. Niissä sanottiin,e ttei tartuntatapaa tunneta.
Kuulostivat siltä kuin elämänolosuhteet olisivat liian ankeat, ei tietty henkilö vaan yleiset olosuhteet kuten liika koulumaisuus, nuoren vanhemmat ja/tai paikkakunnan kulttuuri. Kenties ihminen on itse kasvatettu niin, ettei tarpeeksi kuuntele tunteidensa ääntä vaan yrittää tehdä järkivinä pidettyjä tai muuten kehuttuja valintoja elämässään, mikä on aivan liian ankeaa. Siksi pitäisi kuunnella omien tunteiden ääntä elämäntapakysymyksissä, ne näyttävät tien rehevämpään onnellisempaan elämään.

A369. Klamydia ja allekirjoitettu vähäinenkin feministisyys

Luin klamydian oireiden kuvauksen.
Siitä tuli mieleeni, että jotkut salaavat ilkeilyn ja pahanteon pissamielikuvalla, mikä usein on tervehenkisen tuntevuuden ja rakentavan moraalin vastaista, mikä ei kai sovi seksuaalisuuden kanssa yhteen vaan voi jotenkin näivettää, kaventaa mahdollisuuksia olla tervehenkisesti nainen, tunteva, naisten tkulttuurillisilla vahvuuksiölöla varustettu, jos vaikka vähäisestikin. Pikemminkin kuin valehdella feminismiä, olisi löydettävä itsestään kenties vähäinenkin aito arvostus tervehenkistä tuntevuutta ja naisten vahvuuksia kohtaan, vaikkeivät olisi kulttuurillisesti naisklisheitä.

A368. Syfilis eli kuppa ja elämänviisauden erojen tunnistaminen kyllin suuriksi

Luin syfiliksen eli kuvan oireiden kuvauksen
ja siitä tuli mieleeni, että pari oli ollut vähemmän elämänviisas, nimenomaan paljon kuivempi, kuin toinen osapuoli, ja niin kuivempi oli jäänyt kiinni (vai voiko olla, ettei hän ole jäänyt kiinni vaan on kamalan hidassoutuinen sosiaalisen maailmankuvansa ja tilannekuvansa osalta ja sosiaalisten suhteiden myötä muuntumisensa osalta), muttei ollut osannut kantaa tilannetta hyvin, ja niin elämänviisauden erojen tunnistaminen kyllin suuriksi ja oikeantyyppisiksi kenties parantaisi taudin.

keskiviikko 17. elokuuta 2016

A367. Polvilumpio sijoiltaan ja mielikuvat paikoilleen palaavasta & tervehtyvästä polvesta

(24.9.2020   Minulla on vaikutelma, että tällä tavalla synnytys voi sujua äkkiä (ota housut ym rajoittavat vaatteet pois enne kuin luet seuraavat kaksi kappaletta tekstiä), melkein kuin huomaamatta eikä ole koettelemus sen paremmin äidille kuin vauvallekaan.)

 

Jos polivlumpio on mennyt sijoiltaan, tai kai jokin muukin nivel, kenties myös synnytyksessä vauvan tulo maailmaan, kävisi kai ihmeparannusohjeideni suunnalta: mielikuva polvilumpiosta palaamassa oikealle paikalleen - kuin tekisi kädellä luolaa tai tunnelia lumihankeen, kuin meduusa tai vaahtomuovinen pallo tai myöten antava mutta myöhemmin muotoonsa palaava kudos kohdan ympärillä tekisi tien, jota myöten polvilumpio, tai mikä onkaan, palaisi paikoilleen.
Ja jälkikäteen kaikki oiek´lle paikoilleen, mielikuva tervehtymisestä, ehjäksi kasvamisesta ohjeena keholle vähän niin kuin sanoisi "reippasti nyt".

16.2.2017  Synnytyksessä on polvilumpion paikoilleen palauttamiseen nähden se hyvä puoli, että vauvojen kuuluukin kulkea synnytysteitä. Niinpä, jos onnistuu näin avaamaan synnytystiet kunnolla, niin synnytys voisi kai tapahtua kovin vikkelästi ja sujuvasti, ilman erityisiä ongelmia tai tarvetta turvata esim. puolison taitoihin, (jotka eivät yleensä ole lapsesta asti synnyttämisen tarpeellisuuteen sopeutuneet.) 

 

* * *

24.9.2020   Minulla ei ole kokemusta synnytyksistä, mutta olen kuullut, että lapsen, koiranpennun tms synnyttyä tarvitsee ensin puhdistaa hengitystiet, jottei sikiökalvon osa tai muukaan estäisi hengittämistä. Ja saada lapsi/pentu tms jotenkin hengittämään. Koiralla se kai käy niin, että emo nuolee vaalien pentuaan. Ihmisellä tulee mieleeni, että auttaisiko laittaa lämmin tai aika lämmin käsi lapsen jalkapohjia vasten, kenties pitäen toisella kädellä kevyesti polvien korkeudelta kiinni. 

Kuulemma, kun lapsi hengittää normaalisti ja selviää omillaan, niin napanuora pitäis puhtaalla, kai steriloidulla tavalla siististi katkaista ja solmia solmu sen kumpaankin päähän, sekä lapsen että äidin kehoissa kiinni oleviin osiin, mikä kuulemma voi olla vaikeaa,liukasta.

Mielestäni olisi oltava jokin luonnollinen tapa, jolla napanuorasta päästään eroon ja jolla synnytyksen jälkeinen tilanne hoidetaan. Sen voisi kai löytää, jos kuulostelisi tuntemuksiaan, että mikä on oikea tapa kulloinkin edetä. Esim. jos lapsi on syntynyt, niin hetken päästä kun siltä tuntuu, tarvitsisi kai poistaa sikiökalvo, jos sitä vielä on, ja sitten pestä lapsi vedellä ja pyyhkeellä, etenkin kasvot varovasti. Ja sitten saada lapsi hengittämään, mieluusti jollakin luontevalla tavalla. Ja sitten kai toivottaa lapsi tervetulleeksi maailmaan, ja sen seurauksena jotenkin luulisi, että napanuora voisi jollakin luonnollisella tavalla irrota. Mutta napanuoran katkaisemisessa on kuiviin vuotamisen vaara, sillä napanuorassa on ollut iso verenkierto ja se on ollut kovin tärkeä molemmille tai ainakin vauvalle.

Napanuoran tehtävänä on tuoda vauvalle äitinsä mahassa ja vauvan juuri synnyttyä happea ja ravintoa. Lapsi ei siis voi luopua napanuorastaan ennen kuin hän hengittää itse ja on siirtynyt ravinnonsaannissa maitoon. Lisäksi, koska napanuora on ollut verenkierron kannalta tärkeä, sen tarvitsisi jotenkin surkastua tms laimeta ennen kuin sitä kuuluisi irrottaa tai etenkään katkaista.


28.9.2022   Synnytyksessä on kai olennaista toivottaa vauva tervetulleeksi maailmaan, kun vauva on jo matkalla, niin synnytystiet aukeavat paremmin. 


2.10.2023   Jos tuntuu, että jotkut osallistuvat synnytykseen jotain henkistä kautta kuin heidän vaikutettaan olisi kohdalla, niin etenkin, jos he pitävät alapäätään kapeammalla tai kireämmällä kuin synnyttäjä, niin heidät kuuluisi komentaa täkin alle lämpimään, pää vain täkin ulkopuolella, ja pysymään siellä niin että alapäänsä on rento ja ei häiritse synnytystä yhtään. Tai sitten pyytää joku pappi tai kätilö tms häätämään heidät pois kohdaltaan. Pelkkä viltti ei riitä eikä ohut täkki eikä saa tulla pois täkin alta ennen kuin vauva on syntynyt. 

Jos naisen alapää on kovin kapea, niin se ehkä liittyy kouluoerspektiivin tms yksialaisuuteen eli kiinnostavat harrastukset ja kiinnostavat uudet ammattialat, kenties musiikki ja kiehtovat kulttuurit kai avaavat kokemuspiiriä ja ymmärrystä laajemmiksi, useille elämänalueille taitoineen ja lahjoineen ja niin elekielikin onleveämpi ja monialaisempi, elämänviisaampi, ja siksi alapääkin kai venyvämpi. 


8.10.2023   "g2.   Some live in technical looking ways and may be overly industroysly active and visiting the homes etc of others, as if they were in a climate, culture or otherwise a spaceship like artificial feeling environment that is not natural to them, so that they have to most of the time conscientously coordinate intellectually what they do and motitore their health and ways affe ting their health and checkkng those thibgs against the ways of living of the locals whose health is on. Then it is likely that they sre tuned to a different kind of climate and ways than where they live, and that by trying to tjink of different climates and cultures would make them find a country where thry can live in a pleasant natural way and feel the local culture's ways to be natural for them, feeling the air to be nicely refreshing or tge sunlight and shadow a good combination, and the people social in pleasant wise ways, like someone moving from Finland to a hut in Texas, or an elderly woman with a cat to Tunis or countryside town in Pakistan. "

From learntalents.blogspot.com and as book "Skills Of Christmas Gnomes, Book 9." by Tervola at the Amazon internet bookshops

Synnytyksessä jäykät tavanomaiset lihasjännitykset ja ruutumalliset tavat pitää kehoa sekä punttaaminen, laulumaisuuden tms luonnollisen virtaavan tekemisten ja elämän luonnollisen maailmassa hyväksi olevan virtaamisen rajoittaminen tai lihaksin punttaaminen haittaavat synnytystä. Kehon olisi oltava lämpimän rennon toimintakykyinen kuin liikunnassa oikein lämmin keho ja rento hetki, tai kuin joskys kesällä lämpimässä liikkuessa. Ennen vanhaan kai synnytettiin saunassa, jotta oli keho riittävän lämmin ja rento siihen tapaan kuin mikä mukavaa ja luobtevaa siinä ilmastossa liikkumaan ja elelemään tottuneille on. Tottumus on yksi osa tätä rentoutta: sen pitää olla taitona tuttu ja mukava, osattu ilman kaavamaisia ajatuksia, ilman keinotekousta esim kouluopin tapaista tavoittelua. Luulisin, että esim täkin alla lämpimässä oleilu tuo rennon mutta kuitenkin elämässä mukana olevan liikkumistavan. Samoin olisi kai hyvä llla tottumus, että on syönyt aina niin hyvin, että keho jaksaa tuottaa lämpöä eikä olo kehossa mene aterioiden välin pitkuttämisestä puumaisen tai turvemaisen tunnelmaiseksi vaan tekeminen on liukuvaa, virtaavaa kuin kivaa musiikkia kuunneltua, kun ateriasta on vähän aikaa muttei enää ole ateriakeskeinen tai ruuan sulattelukeskeinen tms olo vaan voi keskittyä tekemuseen. 

9.10.2023   Kun synnyttäessä yrittää laajentaa alapäätään, mistä naiset usein pitävät kapeammalla tavallusessa elämässä, jottei mitään valyisi, niin tuon aukon laajentamusessa ei ole hyvä ottaa mallia muista naisista, sillä vaikka heillä olisi tuo kohta laajempi niin se on niin tavallusesti eikä juuri nyt venynyt. Sen sijaan synnytys on luonnollinen ikiaikainen osa elämää, eli jos synnytystuet ovat jokseenkin kyllin laajat, niin venyvyyttä juuri synnytystilanteessa luulisi luonnostaan olevan kaikilla naisilla. Siihen ei sovi mallijsi viiva tai rinkula tai henkilö muussa elämäntilanteessa, vaan olennaista on tajuta, että synnytysteiden kuuluu laajeta tuossa tilanteessa, venyminen on luonnollista vaikkei sitä muuten elämässä niin paljon tarvittaisi. Siksi olisi hyvä pitää synnytysteiden venymään tarkoittamuaan osia ja kai kaikkea muutakin elävöittävästi, elämän viisaudella ohjattava tekemisiään eikä muussa tilanteessa olijoista mallua ottamalla. Käsitys venyvyydestä on ihan hyvä olla esim liikunnasta, että milloin on jäykempi ja milloin esim rennon huolettoman hyväntuulusena mutta musiikkimaisen koordinaatiokykyisenä ja elä änviisaana on luonnostaa venyvämpi hyvältä tuntuvin tavpin. Niin vaikkeo tavallusesti ole tarvittu venyvyyttä juuri tuolla kohden, niin uskontoon, elävöittävyyteen, omaan viisauteensa ja ihmisluonnon sekä kentues luonnon viisauteen ja arkijärkuseen tilannekuvaan satsaten venyvyyttä luulisi löytyvän, jopa aina vain lisää. 

Kun vauva syntyy, on olennaiata sen vastaanottavien muiden toivottaa se tervetullweksi maailmaan, jotkut vauvat lähemmäs perhepiiriä, jotkut kauemmas myiden hyväntahtoisten luo, missä sille hyvin paikka on, niin synnytysteiden alaosat aika pitkältä matkalta aukeavat lulnnostaan ja vauva syntyy vähän kuin liukumäkeä. 

Jos synnytystiet ovat turvonneet liiaksi, niin synnyttäjä voi mielessään kehottaa niiden seutua vähän kuin pientä eläintä tai huonekasvia tai jotakuta tiellä olevaa että voisiko tässä pienentää turvotusta niin kuin tilanteessa hyvä on, jotta vauva pääsee hyvin syntymään, vaikka ei ihan toiseen ääripäähän menisi. Joskus, kenties jos vauvalla on sairaanhoitajan taitoja tms elämänviisautta, voi kai vauvan kehoa vastaavasti tekemään synnytyksestä helpon, mutta molempuen putää antaa palautua luonnolliseen tapaansa. 


A366. Roska silmässä ja silmän suojaaminen & "pikkuinen lintu" vie roskan silmänurkkaan

Tämä on tällainen vaikutelma vain.
Silmän puoleisen käden laittaa koveroksi kuin kädestä juodessa ja samoin päin kuin silmä suojaamaan silmää kuin lämmin maito tai tuulensuoja, etenkin sitä seutua, missä roska on, ja lähintä nurkkaa, jonne sen haluaisi kuljettaa.
Mielikuva, että "pikkuinen lintu" (voi olla ihan mini) siirtää roskan silmänurkkaan, mieluiten silmän kosteaa osaa pitkin eikä silmämunan pintaa, eli siis etäämmällä silmästä mieluummin, niin ei niin raasta vaan on suojaisa kuin lämmin maito. Ja silmänurkasta sitten roska sormenpäällä pois.

A365. Oksa silmään ja väistö & silmän eheyden vaaliminen

Jos silmään osaa heilahtava oksa, voi ylkroppaa nykäistä taaksepäin ja kaappaista tai huitaista oksan kädellä kauemmas, esim. tyyliin "Älähän nyt". Silmät kiinni tai ihan sirrilleen, ettei niihin mikään pääsisi, esim. toinen oksan kohta.
Jos kävelee epäviisaasti paikoillaan tai lähes paikoillaan olevaan jämerämpään oksaan, esim. pimeässä, voi päätä nykäistä tai kallistaa tai melkein kaatua yläkropaltaan taaksepäin, jolloin saa selän kaltevuuden avulla etäisyyttä ja eteenpäin suuntautuvan liikkeen hidastusta tai pysäytystä ja pään vauhdin kääntämistä taaksepäin tulosuuntaan. Tällöin massa jatkaa jalkojen ja mahan alaosan osalta eteenpäin askelee tai hiukan yli mutta niin että samalla kallistuu koko ihminen taaksepäin kuin kaatuisi. Jalat hidastavat vauhtia, koettavat samalla pysäyttää ja pitkählö askel toisella jalalla taakse ehkä hiukan koukussa pelastaa kaatumiselta siinä vaiheessa, kun pää on jo saatu nykäistyä taaksepäin.

Jos iskee varpaan, niin se on vähän aikaa tunnoton ja kipeä ja jalalla ei voi niin hyvin kävellä. sitten turtumus vähitellen hellittää ja jalka tokenee ja sillä voi taas kävellä.
Jos iskee silmän oksaan, siihen ehkä menee roskia tai ainakin sen pinnalta vetinen kerros mitä lie sinne kuuluvaa nestettä tulee sysätyksi syrjään, ja niin silmä olis mielellään vähän aikaa tai jonkin aikaa suojassa luomen tai silmäkuopan suojissa, missä vetinen kerros korjautaa ja silmän iskukohta saa rauhassa korjautua ja eheytyä. Sitten kun se on eheytynyt tarpeeksi, kenties kyyneliä vutanut niin että roskat saa syrjään, ja silmän pinta vettynyt yms tarpeekseen kuin lomalainen eheytynyt, niin silmä vähitelle palautuu tavalliseen käyttöön niin kuin kipeä jalka iskun jälkeen taas palautuu terveesti kulkevaksi.

lauantai 13. elokuuta 2016

A364. Kylmyyteen kuolemisen vaara ulkomaalaisilla Suomessa

Suomen ilmastossa selviydytään pitämällä koko kroppa terveen lämpimänä koko ajan. Jollei suomalainen tässä joskus onnistu vaan viilenee, hän useimmiten vilustuu eli käytännössä sairastuu flunssaan, joka alkaa vasta viilentymisen jälkeen, varsinaisesti esim. pari tuntia tai päivää myöhemmin. Jos vilustuu tuota pahemmin, saa keuhkoputkentulehduksen, johon minulle lapsena kerrottiin puolet sairastavista kuolevat muutaman päivän tai parin viikon sisällä.
Ulkomailla sen sijaan lämpimissä maissa ongelmana on kuumuus eikä kylmyys. Siksi lämpimistä naista kotoisin olevat saattavat kestää kylmää iultaisin ja yöaikaan paljonkin, ja se kai vain parantaa heidän pärjäämistään. Eli auttaisikohan, ettei ottaisi mallia suomalaisista vaan lämpimistä ja kuumista maista Suomeen muuttaneista, ja kuumuudeksi ottaisi tunteja kestävän löylyttömän saunan?

Suomalaisia lämmittelyohjeita blogissani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html .
Katso myös tämän blogin hakemisto: flunssa, keuhkoputkentulehdus, olikohan hypotermia, paleltumat jne.

A363. Verisuonen ratkeaminen päässä ja koulutetun perspektiivin tukeminen vanhempien vuosien viisaudella

Minulla on vaikutelma, että jos joltakulta on vaarassa ratketa verisuoni päässä, niin hän on vanhus ja uskoo edelleen nuorempien vuosiensa koulutuksen tuomaan näkökulmaan mutta toisaalta omaa vanhuksen elämänviisautta jonkin verran ja se tuo intensiteettiä, jota koulutuksenomaisesti pidetyt suonien osat eivät kestä. Eli tarttis tukea koulutettua näkemystä vanhempien vuosiensa elämänkokemuksella ym vanhusten viisaudella, niin suonet kestäisivät.
Vaikutelmani on myös, että jos jollakulla tuohon tapaan ratkeaa verisuoni päässä, niin hän jää hetkeksi lötköksi, aha näin kävi, ja antaa koulutetun perspektiivinsä olla rauhassa yksinään, jolloin sen kohta suonissa ei saa lisätukea. Sen sijaan pitäisi viimeistään silloin tukea vanhvalla intensiteettiä tuovalla vanhuksen ymmärryksellään koulutettua perspektiiviään etenkin noilta kohdin, jolloin tuo seutu olisi hyvällä tavalla pidetty ja vahinko ehkä korjautuisi tai jäisi vähäisemmäksi.
Nuoremmalla jos on sama vaiva, niin pitäisi kai omalla ymmärryksellä ja omalla elämänviisaudella plus kirjoista luetulla tukea heiukkoa kohtia, jotka kai ovat koulun tuomia, eivät niin elämästä kertovia, vaikka voivat yhteiskunnan toiuminnasta kyllä kertoa viisaasti.

maanantai 8. elokuuta 2016

A362. Elämänhalun puute ja aidosti paremmat elämänmahdollisuudet

Jos elämänmahdollisuudet ovat huonot, niin osa reeagoi menemällä turriksi ja menettämällä elämänhalunsa. Se on tyypillistä silloin, kun on väitetty kaiken olevan ok mutta oikeasti elämänmahdollisuudet ovat kamalan rajatut.
Terveet elämäntavat ja terveellä tavalla tekeminen parantavat elämänlaatua. Rehellisyys yhdessä "Elä ja anna toisten elää"-säännön noudattamisen kanssa tuo vapautta ja se tuo elämänlaatua. Harrastukset, joista erityisesti pitää, tuovat elämänsisältöä. Vuodenaikojen elämisen taito parantaa elämänlaatua. Täyden ymmärryksen mukaisuus kaavamaisuuksien sijasta parantaa elämänlaatua. Vapaus liian ohjelmoituneisuuden sijasta parantaa elämänlaatua. terveys on tärkeä elämänlaadulle, samoin liikunta.

Katso myös kohta 12. Sokeritauti

A361. Kuurojen koordinaatio-ongelmat ja kroonisen flunssan parantaminen

Flunssassa lämmönsäätely on jotenkin rikki, mihin auttaa pysyä lämpimänä ja olla pitämättä ollenkaan seuraa ympäröivälle ilmalle (seuran pitäminen ilmalle on tropiikin tapa, joka viilentää paljon, tarvitaan siis erillisyyden taju). Lämmönsäätely liittyy mm verenkiertoon ja jos sitä flunssassa säätää aina vain uudelleen muttei osaa oikein, niin se voi tuntua korvissa huminana ja huimauksena, mikä turtuuden(?) kanssa voi tuntua koordinaatio-ongelmina. Mihin siis auttaisi paramtaa flunssa pois, vaikkei se muutoin kummoinen olisi.

sunnuntai 7. elokuuta 2016

A360. Musikkia kuuroille

Katso http://musiikkipaivakirja.blogspot.fi/2016/08/vanha-sahkoposti-kuurojen-musiikki.html

A359. Alzheimerin tauti ja syvällisyyden tason nosto taiteellis-hengelliseksi

Terveyskirjasto http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00699 netissä kirjoittaa:
"
Alzheimerin taudin ensimmäinen ja merkittävin oire on muistin heikentyminen. Erityisesti lähimuisti ja uuden oppiminen vaikeutuvat, sairastuneen on vaikea painaa mieleen vastikään tapahtuneita ja puhuttuja asioita tai oppia esimerkiksi uuden kodinkoneen käyttöä. Vanhat taidot säilyvät selvästi pitempään. Sairauden edetessä heikentyvät myös kielelliset toiminnat (ilmaantuu sanojen hakemista ja puheen ymmärtämisen vaikeutta) sekä näönvarainen hahmottaminen (ihmisten tai esineiden tunnistaminen tai ympäristössä liikkuminen vaikeutuvat). Oirekuvaan kuuluu myös toiminnan ohjauksen heikentyminen, mikä ilmenee organisointikyvyn heikentymisenä sekä toiminnan suunnittelun, aloittamisen ja toteuttamisen vaikeutena.
Ensimmäiset oireet ovat lieviä ja muistuttavat normaalia hajamielisyyttä. Sairauden edetessä tulee vaikeuksia monimutkaisissa toiminnoissa, kuten matkustamisessa vieraalle paikkakunnalle tai monimutkaisten raha-asioiden järjestelemisessä. Myöhemmin heikentyvät monet käytännölliset toimet, kuten ostosten teko, ruoanlaitto ja päivittäisten raha-asioiden hoito. Lopulta heikentyvät myös päivittäiset perustoiminnat, kuten pukeminen, peseytyminen ja tarpeilla käyminen, ja aivan loppuvaiheessa myös kävely- ja puhekyky. Sairauden kesto ensimmäisistä oireista kuolemaan kestää yleensä yli 10 vuotta.
Suurimmalla osalla sairastuneista on jossain sairauden vaiheessa myös psyykkisiä oireita ja käytösoireita. Masennus ja ahdistuneisuus ovat yleisiä, mutta toisinaan esiintyy myös vaikeaa levottomuutta ja harhaluuloisuuttakin. Vainoharhaisuus (paranoia) saattaa olla jopa taudin ensimmäisiä oireita."

Vanhetessa ihminen yleensä oppii uusia taitoja. Vanhalta työn vaatimusten taitotasolta kehitytään taiteelliseksi ja hengelliseksi, mikä tarkoittaa paljon suurempaa syvällisyyden, monimutkaisuuden ja sosiaalisen havaintokyvyn määrää. Sen sijaan vanhaan työperspektiiviin ja vastaaviin muiden taitotasoihin on jo ehtinyt kyllästyä ja nyt viimeistään kasvaa niiden ohitse eikä jaksaisi enää puurtaa niissä vaan on niiden osalta burnoutmainen, jaksamaton, hajamielinen, lyhytmuisti heikko, muille poluille eksyvä, isommista kokonaisuuksista kiinnostuyvaja etenkin muista paljon sisällyksekkäämmistä aiheista kiinnostuvainen. Silloin heikkenee myös kyky seurata kovin simppeleitä tylsiä pitkästyttäviä näkemystä vailla olevia ohjeita kuten esim. sääntöjen kirjaimen noudattamista eikä hengen, liian alhaisen tason keskusteluja, keskusteluja ilman näkemystä, arkipäivän pikkujuttuja, jota yleensä vaatisivat muistilapun, muiden liian alhaisen vaativuustason tekemisiä, liian ateistisia mielipiteitä, ihmisiin liittyviä tilanteita, joissa muut eivät omaa taiteiden parantamaa ihmissilmää, yms.
Jos uudet perspektiivit eivät kiehdo vaan ovat liian alkeellisia, niiden muistaminen, niiden keskellä eläminen heikentyy, kun ne eivbät ole oma maailmansa vaan lähes tyhjiä sanoja. Taitavampi taitotaso tuo opettajan roolin, mikä jonkin tottumuksen määrän jälkeen muutaa puhetapaa jutunkerrontaan päin: puhutaan ytyjä juttuja vähän kuin ei mitään kummempia olisikaan. Tajutaan myös tasoeroja ja ihmistyyppieroja ja kierretään sosiaalisia karikoita, halutaan rakentaa viisaampaa elämää.
Jos palikkatason juttuja joutuu tekemään yhdessä toisen kanssa, ei jaksaisi keskittyä joka yksityiskohtaan kunnolla kun itse osaa hetkessä keksiä monta hyvää tapaa tehdöä moiset asiat. Ja niinpä unohtuvat sellaiset asiat kuin mihin tavaran laittoi tms, ja mielessä pyörivät muut asiat tai hyvinvointi, jota liikunnan vähentäminen on karsinut niin, että sitä tarvitsee muulla tavoin vaalia.
Jos näistä haukutaan ja laitetaan lääkitykselle tai muuten rajoitetaan elämää nyt tai tulevaisuudessa, aiheutaa se pahaa mieltä, surua, masennusta, epätoivoa, vieraantumista, riitaisia välejä, kommunikaatiokatkoja, tylyyttä, turtumusta ja niin heikentyvät käytännön taidot. Jos paha mieli menee niin suureksi, että mykistää, miten voivat toiset tehdä tuollaista noin pahaa vanhukselle, niin se voi heikentää jopa kävely- ja puhekykyä.
Koska vanhus ei tee paljoakaan ihan vain perusjuttuja perustasolla, ei hän ole niin selvästi tunnistettu, että mitä puuhaa, ja niin muut eivät käännä häneen päin saman tekemisen puolta itsestään, ja niin jotkin aiemmin hänen silminsä selvään havaittavat asiat ihmisistä voivat jäädä pois näkyvistä, mikä vaikeuttaa kanssakäymistä etenkin selvästi nuorempien ikäluokkien kanssa.

A358. Aivo- tai sydäninfarktin oireiden kuvauksista

www.sydan.fi kirjoittaa:
"Näistä tunnistat infarktin
Aivoinfarktin tyypilliset oireet ovat:
• Puheen puuroutuminen tai sanojenlöytämisen vaikeus.
• Suupielen roikkuminen.
• Puutoksia näkökentässä.
• Raajan tai raajaparin äkillinen heikkous, kömpelyys tai puutuminen.
Sydäninfarktin tyypilliset oireet ovat:
• Laajalti keskirinnassa tuntuva puristava, polttava tai ahdistava kipu.
• Heijastekipuja käsivarsissa, kaulalla, leukaperissä, hartioissa, lapojen välissä tai ylävatsalla. Joskus kipu tuntuu vain näillä heijastealueilla.
• Ahdistava olo tai suoranainen hengenahdistus ja/tai kylmänhikisyys.
Liikkuminen ei helpota vaan pahentaa sydäninfarktipotilaan oloa, siksi potilas usein pyrkii kovastakin kivusta huolimatta olemaan mahdollisimman paikallaan.
Kummassakin tapauksessa soita heti 112.#"

Noissa huolestuttaa, kun kumpikaan ei vaikuta infarktin oireilta. Ekassa eli aivoinfarktin oireissa tulee mieleen vanha mies, joka pitää pullasta kahvin kanssa muttei ole niin kamalan kiinnostunut keskustelemaan sillä hetkellä, niin huomio on muualla ja ei viitsisi osallistua vaan ikään kuin löhöää ja antaa tilanteen valua käsistä, ja ei aina jaksaisi keskustella niistä samoista, ja liikkumisen hankaluus vaikuttaisi myös liittyvän siihen, että muu kiinnostaa paljon enemmän eli ne puolet toimisivat mutta toisten patistamat liikeet jäävät motivoitumattomina kömpelöiksi, samoin verenkierto katselemisen osalta voi jäädä vähemmäksi siinä, mikä ei jaksa kiinnostaa.
Sydäninfarktin oireet taas tuovat mieleen sen, kun joku mukamas ystävällinen patistaa liikaa, jolloin se tuntuu ahdistavalta, joskus hyvinkin ahdistavalta ja häiritsevältä. Heijastekivut puolestaan olisivat kai patistajalla, mistä seuraisi tavallinen väärinkäsitys. Ahdistava olo jne voisi olla joko sillä, jolla väitetään olervan sydäninfarkti ja kuuluvan hoitoon, tai sillä, joka pelkää kiinnijäämistä.
Molemmat ovat vanhojen ihmisten vaivoja, kai itse tietävät, potevatko sairauksia vai takeltelevia ihmissuhteita.

A357. Sepelvaltimotauti ja mielikuva luonnonkukkien varsien elinnesteistä

Sepelvaltimoiden kovettuminen(?) ja ahtautuminen vanhoilla tuo mieleen teoriaperspektiivin vakauden, kun se on aika lailla valmis, ja toisaalta elinolojen hyvien puolien ja turvalliusuuden ylläpitämiseen tarvittavan vakauden käytetyssä teoriaperspektiivissä ja käytännön elämässä. http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/07/suurista-tunteista.html
Tuo on vain vaikutelmani. Parannukseksi jotakin tervehenkistä joustavaa luonnollista kuten vaikka luonnonkukkien varsien elinvoima ja se, että niiden elinnesteet virtaavat niissä, ja varsien notkeus ja joustavuus, luonnonkukkien luonnollinen kasvu olosuhteidensa mukaan ja toiveidensa mukaan.

toinen sepelvaltimoihin liittyvä huomio. Netin Wikipediassa kerrottiin, että sepelvaltimoita on oikea ja vasen sepelvaltimo ja oli kuva, mutta minusta tuntuu, että vanha ihminen miettii vasenta sepelvaltimoa keskisenä sepelvaltimona tai keskeiseltä paikalta lähtevänä sepelvaltimona ja jotenkin heitä häiritsee se, että se olisi vasemmalla eikä keskialueista huolehtivana. Eli keskinen ja oikea sepelvaltimo.

torstai 4. elokuuta 2016

A356. Insinöörialoilta pois ja lukeminen, harrastukset & haaveammatti

Jos joku on liiaksi juuttunut insinöörialoille ja haluaisi avartaa näköpiiriäänja elämänsä piiriä, muta taidot eivät riitä, niin perusreitti insinöörialoilta pois on lukeminen ja harrastaminen sekä uusi ammatti. Ensi luetaan luonnon tieteistä, sitten humanistista, filosofiaa ym objektiivista mutta vaativampaa ja samalla lehtijuttuja, joissa ajatteluosa on kunnollinen. Etenkin henkisen kasvun oppikirjat avartavat näkökulmaa. Samalla harrastetaan laajemman piirin asioita, jotta saadaan kokemusta, tottumusta ja sovittaudutaan muidenkin elämänalojen ihmiseksi. Omien toiveiden mukaan voidaan jättää insinöörialat pois kokonaankin. Esim. tietokonetta voi käyttää tekstin lukemiseen ja kuvien katseluun yms tarvitsematta miettiä, miten se rakennetaan ja ylläpidetään.
Olen kirjoittanut paljon materiaalia, joista olisi tähän iloa: arkijärkinen moneen sopiva objektiivinen ajattelu http://pikakoulu.blogspot.fi , engl. http://quickerlearning.blogspot.fi plus linkit
Alanvaihto haaveammattiin http://nopeaoppisuus.blogspot.fi opettaa helposti ja nopsasti lahjat ja taidot uuteen ammattiin sekä antaa sosiaalisen lokeron vaihdon ohjeita monia riidoitta
Muiden elämänalojen hyödyllisyydestä ks kirja http://workandfreetime.blogspot.fi


tiistai 2. elokuuta 2016

A355. Elinvoiman menettäminen ejakulaatiossa ja seksi & se, ettei pyri stondikseen oman elinvoimansa avulla

Miehille kenties toitotetaan liikaa peniksen jäykkyyden tärkeyttä, kun menevät kokonaan kömpelöiksi ja tyhmiksi peniksen tönkköyttä tavoitellessaan. Kiinalaiset yrittivät ratkaista tämän ongelman saamalla peniksensä seisomaan oman elinvoimansa "vital power" avulla, mutta silloin käy niin, että siemensyöksyssä menettää oman elinvoimasa. Iölmeisesti ei ole tarkoitettu, että omalla elinvoimallaan naisi. Sen sijaan nainti on kai lapsen saamista varten, vai myös rakkautta varten, jolloin ei kai tarvitsisi yhdyntää. Seksissä mennään jonkin viehtymyksen, vietin mukaan: onko se alkunsa saavan lapsen elinvoiman mukana? Tai lapsen alun hyvien mahdollisuuksien, että siittiöt ja munasolut olisivat mahdollisimman elinvoimaisia, ja sitä sitten kuvastaisi skesi ja seisova penis?

3.elo2016  Mutta tuo ei välttämättä vieläkään mennyt oikein. Jos seksuaalisuus on sitä, että etsin puolisoa, niin etsin juuri itselleni sopivia elämänmahdollisuuksia eikä se ole lapsen kannalta mietitty, että lapsi kaipaisi juuri samaa. Jos vaikka pidän terveistä elämäntavoista ja liikunnasta sekä tunteista, niin kyllin monimutkaiseen liikuntaan ja tuntevaankin sain tilaisuuden tanssista, mutta sen alan kiinnostavat miehet olivat minulle hyvä mahdollisuus, eivät kokonaisuoma, joka olisi lapsen elämäksi sopinut, kun sivistystä ei ollut siinä mainittu vaan se tuli monimutkaisemman kokonaisuuden osana, ei perusuoman isoimpina piirteinä. Nuo uomat olivat siis minua varten, yksi lisähenkireikä elämääni. Lapselle olisi kai sopinut, että kaksi hyvällä tavalla elävää kohtaa, elää hyvällä tavalla yhteiselonsa osalta ja jotenkin hyvin toimivalla, luonnostaan energisellä tavalla saavat lapsen. Vai? Siltä suunnalta sitten käytännössä etsin puolisoa, mutten loppujen lopuksi löytänyt.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

A354. Puutuneet jäsenet ja nivelen keskiosistä suonet auki

Jos jokin jäsen puutuu, niin auttaisiko pitää etenkin nivelen seudulla ja jäsenen keskiosista luiden seuduilta suonet auki, tilaa niille kuin lapaskätisellä lapsella pakkasella tumput suorina, ja samalla elämästä kiinnostunut toimelias vire kuin ohjeessa 12. Sokeritauti ?

12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html

8.2.2017   Vaihda kiristävät vaatteet sekä tiukat vaatteet löysiin, jotteivät ne vain estä verenkiertoa.  

12.2.2021   Jos jäsenet ovat kangistuneet puutumisen myötä, niin heiluttele niitä hiljalleen hyvän suonet auki suorina aika lailla olevan keskiasennon tienoilla niin, että siirräöt vähän kuin oikoisit jäseniäsi ja annat olla muutaman sekunnin ja siirrät taas niin kuin hyvä on, niin jostakin kai sillä tapaa siirrellen saavat jäsenet happea ja liikkumiskyky palautuu.

3.7.2021   Jos raajan uloin osa puutuu eikä auta kun ravistelee siitä kevyedti suonet auki ja antaa olla vähän aikaa rennosti ja lämpimänä, niin silloin on yleensä suoni painunut jonkkn verran kasaan keskikehoa lähemmässä suuressa nivelessä, eli oiopa rasjasi sieltäkin ja pidä vapaasti niin, ettei de olu puristuksissa tai turhan jännitettynä mistään. 

perjantai 29. heinäkuuta 2016

A353. Muissa maissa: "möhö" ja maisemakatse, terveet elämäntavat & säiden osaaminen

Olen kirjoitellut paljon ajattelukyvyn kehittämisestä, ks. http://pikakoulu.blogspot.fi . Objektiivinen järki ja äly ovat jotakin sellaista kuin rakenteet hahmottava maisemakatse. Äly liittyy siihen, että havaitsee enemmän, moni mutkaisempia ja olennaisempia. Pahimpia esteitä älyn kehittämisen tiellä on rakennehahmotuksen palikkamallisuus, joka kuvastuu liikkeiden kömpelyydessä. Tyypillinen esimerkki tästä on sairastaville tyypillinen "möhö" tyyli, jossa on tavallaan hyvältä tuntuvalla tavalla löhötty muttei huolehdittu melkein mitään vaan oltu piittaamattomia ja kiinnostumattomia maailmasta. Tähän parannus olisi maisemakatse: luonnollinen elämästä kiinnostuneisuus, tervehenkinen reaktiivisuus, elämän ilmiöistä kiehtoutuneisuus. Kömpelyyttä ja sairastelevuutta aiheuttaa myös elämäntatoitojen puute, etenkin terveiden elämäntapojen ja säiden tervehenkisen kiehtoutuvan elämisen osaaminen. (Järjestä), terveistä elämäntavoista ja säistä olen kirjoittanut blogissani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi ja kääntänyt ne osin englanniksi blogiini http://Finnishskills.blogspot.fi , missä esitänt oivomuksen, että muissakin ilmastoissa laadittaisiin säiden elämisen ohjeita: kirjoitusharrastuneet säitä osaavat voisivat kukin kirjoittaa pienen tarinan ulkoilusta lempisäässään ja siitä, mitä se kenties vaatii palautumiselta, puekutumiselta yms, ja lähettää sen mediaan oikeana vuodenaikana, niin saisivat siitä muutkin langanpäästä kiinni.

maanantai 25. heinäkuuta 2016

A352. Huono liikkeelle lähtö ja motivaationsa jakauman merkille laittaminen

Jos ihmisen liikkeelle lähtö esim. pitkään istuttua sujuu kömpelösti tai hankalasti, johtuu se yleensä siitä, että hän on urautunut siihen, mitä tekee istuen, ja ei ole niin haukkana lähtemässä muihin tekemisiin, esim. liikkumiseen. Toinen tekijä on vire: jos vire ei ole liikunnallinen, niin liikkuminen sujuu aluksi hankalasti kunnes vire on korjautunut liikunnallaiseksi. Eron huomaa yleensä verrattuna niihin ihmisiin, joilla on kovin suuri motivaatio juuri liikkumiseen ja liikkeelle lähtöön ja joilla myös on liikuntaharrastus.

A351. Flunssaisen sydänvaivat ja kauppaan kipaisevan tyylinen toimeliaisuus

Flunssaisen olo on osin kuin verisuonet olisivat laajenneet ja olo lötkö, kuin suonissa olisi jotakin limsan tapaista nestettä. Voivatko flunssaisen sydänvaivat olla sen puolen lötköyttä ja voimattomuutta myös sydämessä? Sellaiseen lötköön elämäntapaan auttaisi kai kauppaan kipaisemisen tyylinen toimeliaisuus, mutta kyllin varovasti toki ja vähän aina jossakin välissä eikä rankasti.

lauantai 23. heinäkuuta 2016

A350. Koiran tokeneminen

Olikohan syksyllä -98, kun vanhemmillani asuva perheemme 13-vuotias musta keskikokoinen villakoira sairastui syöpään ja sillä oli kasvains uussa. Vein sen eläinlääkäriin ja polttaen leikkasivat kasvaimen pois, kun odotin viereisessä suoneessa. laskivat sitten nukutetun koiran lattiakaivon viereen pää alaspäin. Asento näytti sille huonolta ja luonnottomalta ja niinpä kiepautin sen niin päin, että etutassut olivat alempana päätä, ja niin sen olo parani ja se aika pian heräsi. Mutta eläinlkääkäri muistaakseni sanoi jotakin sellaista, että luuli sen jo kuolleen mutta halisi antaa minulle aikaa tottua ajatukseen. Miksi olin virvoittanut sen? Mutten ollut niin tottunut lääketieteen näkökulmaan, että olisin tullut moista ajatelleeksi, toivoinpahan vain, ettei syöpä olisi ennättänyt levitä ja koiralla olisii hyviä vuosia edessä. Vastaanottovirkailijat ja äitini pitivät tokenemista jonkinlaisena ihmeenä, mutten nähnyt siinä ihmettä, olinpahan vain tavoitellut koiralle parempaa avarampaa oloa. Kotimatkalla koira jo käveli ja istui suht koht toipuneena sylissäni ratikassa. Seuraavan kesän alussa se kuoli.

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

A349. Ihmeparannusohjeyritelmä XXIX * Haavoittumattomuudesta

Tällainen unimainen muistikuvan tapainen tuli äsken mieleeni: Keväällä 1999, kun edelleen asuin Helsingissä, olin olematta ollut Punaisen Ristin toiminnassa mukana kuullut heidän radiomainoksensa Kosovon kriisin keräyksestä ja siinä haettiin rahankerääjiä muutamaksi päiväksi, niin olin sitten siinä keräyksessä maalis-huhtikuun vaihteessa Rautatieaseman luona kadun toisella puolen käytävän suulla siinä, mistä päästään Kaivopihalle, ja niin uni väitti, että minu ammattiin rautatieaseman ja ratikoiden suunnalta kadun yli,mihin jotenkin hätkähdin hiukan havahtuen ja lähdin paikalta pois sillä kohden olleita tunnelin vähän käytetyn sisäänmenon liukuportaita, missä portaissa huomasin että minulla oli luodinreikä takissa vasemmalla puolen aika keskellä ja ehkä senttilitran verran tai vähemmän vuotanut verta. Ajattelin jotakin sellaista kuin ( 19.3.2022   On kuin joku olisi sorkkinut tätä ohjetta. Muistikuvani oli, että siinä luki : " Maailmassa kauniisti hyvää toivoen,..." yms, siis hengellisen kauniisti toivova ohje, mutta nyt lukuessani siinä luki jotain aivan muuta. )  ei reikää siihen, keho nätisti vaan korjaa hyvin toimivaksi, ja olin kauniisti henkevästi, maailmassa kauniisti eläen, yleismaailmallisesti hyvää toivoen, ihokin ehjäksi ihan terveeksi ja sisältä keho ihan terve ja hyvä terveenhenkinen elävä toivotin, ja niin sitten olin ehjä. Ja kai lähdin siitä kotiin. Mutta onko elämääni sen jälkeen sotkenut vaikutelma suuntaani yhteyttä pitävistä haavoittuneista sorsista, leikkauspotilaista, jotka toivovat parempaa para
Oiskohan nää parantamoisohjeblogin ekan osan alun vaikutelmani henkiparantamisesta ja Vammat parantuvat kuin ihmeen tapaan.

Vuonna 2009 kesällä muutin Savonlinnaan ja oveltamme aukeni pihametsikkö kerrostalojen välissä. Kerran lähdin juoksemaan siitä polkua pitkin metsään, kun se minusta oli kivaa, mutta joku ihminen asukas ei tykännyt ja takaani portailta kuului pamaus kuin pyssyn laukaus, samanaikaisesti kompastuin kuin juureen vaikkei siinä kai juurta ollut. Tein niin kuin tämän blogin ekan osan videon ihmeparannustaitoinen brittimies, tuumien eheästi vain eheästi vain, aiemman kokonaiskuvani kehon eheydestä sailyttäen, pudistelin keskikroppani ehjäksi sileäksi, pois vaikutelmat luodinreistä, ja jatkoin matkaa, mutten enää juosten vaan naapurien hyuomioonottamisen vuoksi kävellen.

1999 olin muutaman vuoden tai ehkä pidempäänkin lukenut innolla New Age -kirjoja ja runoja, joita lainasin Helsingin kaupunginkirjastosta, new age kirjat niitä luetuimman näköisiä siellä yleensä, lähinnä zenbuddhalaisuudesta ja meditaatiosta mutta myös mielen ja kehon yhteydestä, chakroista, auroista, aaveista, grafologiasta (oli kirja vanhemmillani) ja itselläni oli äitini minulle ostama Stephen Mitchellin engl. käännös Tao-Te-Chingistä, josta pidin paljon ja pidän edeleen, sitä voi lukea monta kertaa, vähän kuin runoja. Lisäksi olin kiinnostunut kristinuskosta mutta taustaltani ateistinen. Eli jos tuossa jkin ihmeparannustaito oli, niin kyllä se oli pitkälti hengellinen, kauniiseen moraaliin jatervehenkiseen mm urheilulliseen elämään liittyvä eikä jokin mielikuvakikka tavallisen elämän tasolta.

* * *
25.9.2016  
Toinen hämärä muistikuva kertoo, että olisin keväällä1999 löytänyt luodinreikäparin takistani ja soittanut poliisille että kenen takki, mitä lienee tapahtunut ja poliisi vastannut, että oma takkini, en vain muista edellisen päivän tapahtumia.
Tuosta ekasta on muistikuvani, että luodinreikä kyljessä pari kolme senttiä kyljestä ja muutaman sormen leveys rinnan alaosan alapuolella, mikä melkein heti meni umpeen ja ei vuotanut melkein ollenkaan.

* * *

24.4.2020   Tollanen sävellysyritelmä tältä päivältä

* * *

17.12.2020   keväällä 1999, olisikohan pari viikkoa ennen tuota Punaisen Ristin keräystä, kun äitini oli sanonut, että minulla on selässä kaksi isoa luomea, jotka varmaankin tarttis leikata pois, jottei olisi syövän vaaraa niistä, niin olin terveyskeskuksessa ja mieslääkäri leikkasi selästäni kaksi luomea pois maatessani mahallani, mutta veitsessä oli pitkä terä ja kun kuulostelin tuntemuksiani, niin tuntui kuin paikkatajun tapausena hämäränä kai ääriviivakuvana, että veitsi olisikin leikannut sydämen kohdalta, minne hän oli selkänahkaani venyttänyt, niin sydämen kahtia kerran tai pari, ja kuulostelin sitä jotenkin, että onkohan vai ei ole, ja niin annoin sydämelleni ohjeeksi palata entiseen muotoonsa, ehjäksi, mutten koettanut veitsen kohdalla saada sitä lyömään vaan piudin ihan lyhyen tauon sydämenlyönneissä ja jatkoin sitten taas ehjällä sydämellä. Ja kohta oli haava ommeltu ja kävelin kotiini eikäs iitä sen kumempia.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

A348. Ihmeparannusohjeyritelmä XXVIII * Puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen

Tämä on vain tällainen mielikuvakooste noista aiemmista ihmeparannusohjeyritelmistä ja kuolleista herättämisen ohjeestani sekä sen puna-vihreästä vesivärikuvastahttp://kuolemastajasurusta.blogspot.fi .
Ensin pitäisi olla elinvoimainen ja eläväinen, hyvä aura niiltä tienoilta kuin minne aikoo kehonosaa uudelleen kasvattaa, siis hyvän onnen ihminen, terveesti elävä, tiedostava, hyväntahtoinen ja sovussa maailman kanssa moraaliltaan, tervehenkinen, uskonnollisen kaunis - siis elinvoimainen tuon alueen ja sen lähitienoon, minne aikoo kehonosan kasvattaa.  Ks. tuon yo linkin kuvaukset aurasta ja aiemmat ihmeparannusohjeyritelmäni, etenkin vaikutelmani henkiparantamisesta.
Sitten siihen tapaan kuin sikiönkehitystä ja maalaamista käsittelevässä ihmeparannusohjeyritelmässäni kuvailin, kasvattaa tuo puuttuva osa, kenties nopeastikin. Tämä vaihe tuettuna kuten tuossa mainitsemassani kuvassa ja kuin ihmeparannusohjeyritelmissä tähän asti olen neuvonut.


2.5.2018   Katso kaikki ihmeparannusohjeyritelmät http://parantamisesta.blogspot.fi/2017/11/parantamisnakemykseni.html ja etenkin kohdat
15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II  5.5.2013
47. Vammaiset ja ystävälliset hyönteiset * Ihmeparannusohjeyritelmä VII1.6.2015
84. Ihmeparannusohjeyritelmä X * Maalaus & sikiöaika15.7.2015
B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten   3.1.2017
B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen   10.4.2017

Jos on vaikka tekonivel, niin voisi kai yrittää tätä unessa niin, ettei nivelen päällä ole tiukka vaate vaan, että unenpöpperöisenä, parantumisessa häiriintymättömänä voisi ohimenne siirtää tekonivelen yöpöydälle tai sängynjalan viereen, ja jatkaa ehjällä keholla, jos keho kerran osaa itse parantua, vikkelään, kuin huomaamatta.
Tärkeää kai olisi, etteio säikähtäisi inhorealismiin ja alkaisi etsiä vaivaansa takaisin, vaan elellä häiriintymättömänä, positiivisin mielin kuin unenpöpperöinen tai elämäänsä tyytyväinen.

Terveelliset ateriat tässä varmaankin olisi tärkeä huolehtia, mm tuoreita vihanneksia, heldelmiä tms.

24.12.2019   Yritin säveltää oman mielikuvani puuttuvan kehonosan kasvattamisesta sikiönkehityksen tapaan: D, E, FD(pitkä), G, A(pitkä), GEC(pitkä), A, ylä-C, GEC(pitkä nuotti)

28.1.2020   Jos talidomidille yrittäisi kasvattaa tavalliset kädet, niin ensin pitäisi kai kasvattaa edes ihan lyhyt käsivarsi,sitten siihen jotakin nivelen tapaista, sitten kyynärnivel ja sitten kädestä sopivan kokoinen ja muutenkin sopiva, hyvä elää.

30.12.2020   Ylipäätään, jos jossakin kehonosassa on vikaa, pala puuttuu tai on muuten viallinen, mutta nuorempana on ollut terve ja kai reipaskin, tervehenkinen, niin voisi kai mennä ulos luonnon helmaan, missä on hyvä olla tervehenkinen, kuljeskella ainakin vähän ja pyrkiä uudistumaan,olla terve kuin tervehenkinen elämä siinä ympäristössä, antaa kehonsa uudistua sellaiseksi, kenties vanhastaan nuoremmilta vuosilta tutuksivahvaksi terveeksi, hyväksi elää, ja ikään kuin jättää nuo vuodet, joina keho ei ole ollut kunnossa, siitävälistäpois, jos siis on tähän tapaan ihmeparantuva, esim.keuhkot terveilsi raikasta ilmaa luonnon helmassa hengittäessään, kuin uusi parempi alku tervehenkisen vapaa-ajan voimin. 


20.9.2021   Jos uusi kehonosa on alkuun erinäköinen kuin tavallinen, esim sikiönkehitystyylinen, mutta korjaantuu ajan myötä tavalliseksi terveeksi kehlnosaksi, niin läjipiirille ym pitää muistas kertoa, ettei kehonosa ole vielä lopullinen vaan vasta sikiönkehityksen tapaan luotu, ja muuntuu vielä tavalliseksi terveeksi kehonosaksi. 

29.10.2021   Ihmeparantumisen jälkeen kannattaisi olla tuohon kehonosaan liittyen niin uskonnollinen, että ihmeparantuneen kehonosan tyylistä näkee, että se on ihmeparantunut eikä jotenkin viallinen, esim elämästä etäälle jäänyt. 

30.10.2021   ( Jostain sain joskus aiemmin vaikutelman, että vanhuksissa on raajansa menettäneitä varsin iso osa, ja että jos joku elää kamalan vanhaksi mutta hyvissä boimissa, niin hänellä on kuitenkin voinut joskus olla huono kausi, ja niin monisatavuotiailla ja mahd vanhemmilla usein olisi proteesi, ja niin kaikki heidän esimerkkinsä hitaampaa ja epäliikunnallusempaa kuin mitä nuoremmat tulevat yleensä ajatelleeksi. Ja niin on tuntunut kovin olennaiselta kaikkien hyvinvoinnin kannalta yrittää keksiä keino kasvattaa terve keho, vaikka olisi joskus menettänyt raajan tms. )

3.11.2021   Ouutuvan raajan tai raajan uloimman osan kasvattaminen uudelleen näyttäisi käyvän sikiönkehityksestä mallua ottamalla ehkä puolessa minuutissa silloin, kunbraaja eniten kasvaa, ja onnistuneilla on ollut vakavissaan keskittyvä asenne ja omaa näkemystä. He ovat näyttäneet rakentamaan sen varaan, miten heille itselleen on yksilönä tilausta maailmassa, millaisille puolilleen. Mutta ongelmana on ollut, että lääkäri on reagoinut vastahankaisddti ja halunnut amputoida heti uuden raajan, tai puoliso on luullut vammaisen tilalle tulleen jonkun muun tai mennyt päästään vialle ja halunnut niin kkään amputoida uuden raajan, mihin osasyy on, että uuden raajan kasvattamisen mahdollisuus on maailmankuvan ulkopuolinen asia. Tähän auttaisi kenties olla hrti elämässä mukana, satsata suuresti uskonnon suojaan ja tavallisiin vaarallusten aikojen turvajärjeztelyihin.

Kelle voi kai kasvattaa puuttuvan kehonosan ongelmitta, on kai aikamoisen oikean näköisen robottikäden tilalle oikean terveen käden, jota pitää vähän robottikäsimäisesti. 

28.11.2021   Se, joka onnistuu kasvattamaan puuttuvan raajan tilalle uuden kunnollisen, tekee kai niin perustavalla, ihan vain tekee sikiöstä mallia ottaen. Hän kokee tehtävän itsrlleen niin tärkeäksi ja keskeiseksi, että pystyy siihen, kun käyttää koko parantavan viisautensa tukenaan. Raaja tms voi kasvaa lyhtessä ajassa, mutta heti siihen jstkoksi se olisi vakiinnutettava hyvänmalliseksi, hyväksi käyttää ja kaikin puolin terveeksi ja hyvintoimivaksi, oikeankokoiseksikin. Mutta myöhemmin motivaatio ja tärkeyden tunne kehon muokkaamisessa ei ole yhtä suuri eikä kai yhtä tervehenkinen, eli kwhonosa pitäisu mieluiten parantaa kokonaan kuntoon kerralla. 


9.5.2023   Jos kehonosa lähti hetki sitten irti ja kyse on, saisiko sen vielä liitettyä paikoilleen, niin voi kysyä apua ihmeparantavalta hiireltä. Muista palkita hyvin elinoloin ja hiirelle sopivin herkuin sekä kenties rahalla, jos onnistuu. Invalidiliitosta mahdollisesti saa tietoa ihmeparantavista eläimistä.     

24.8.2023   Nykyiaikaiset kai humanoidirobottien myötä kehitetyt robottiraajat voivat kai llla kovin mukavia ja hyviä käyttää, niin että jonkin taitavan robotin parissa minuutissa tai alle kiinnitettyä robottiraajan, henkilö vain alle minuutussa lähtee ovesta, että joo hyvä näin on, mä jatkan omaan elämääni. 

Luullakseni myös robottiraajan voi irrottaa, jos onnistuu esim ihmeparantavan hiiren avulla oppimaan puuttuvien kehonosien kasvattamisen. Olennaista olusi olla ystävällisen hyväntahtoinen hiiriä kohtaan, ja kysyä mielessään, että onko lähistöllä ystävällisiä hiiriä, esim yhtä hiirtä, ja tietäisivätkö nämä ihmeparantavista hiiristä. Jos ihmeparantuu, niin hiiret ansaitsevat ihmeparantumisen aiheuttajalle luvatun palkkion.

7. marraskuuta 2023   Joltain hengelliseltä puolelta on minulle syntynyt tämä käsitys puuttuvien kehonosien, esim raajojen kasvattamisesta uudelleen. Sen osaavat lähinnä hiiret, siis hiiristä ihmeparannustaitoiset hiiret. Sellaisen löytää, jos ensin kysyy, onko lähettyvillä ystävällistä hiirtä, joka voisi auttaa, ja se sitten etsisi ihmeparannustaitoisen hiiren, joka kenties yrittäisi ensin neuvoa kännykän videopuhelun välityksrllä paikalla olevaa hiirtä. Jollei hiiri onnistu parantamaan, niin sitten täytyy vähän odotella. Jos samassa rapussa on ihmeparannustaitoinen hiiri, menee ehkä muutama minuutti, niin se ehtii kylään. Tai jos sen on tultava kauempaa esim paketin tai auton mukana, niin menee muutamia päiviä, mutta joskus vähemmän. Ihmeparannystaitoinen hiiri neuvoo, miten parantua, eli llennaista ln pystyä ottamaan proteesi tms pois ja noudattamaan hiirien ohjeita. Uusi raaja kasvaa usein puolessa minuutussa, esim 10sekunnissa ja ottaa vähän lisää aikaa vakiintuakseen. Kai muukin eläin voi oppia raajan kasvattamisen hetkeksi, kuin vaikutelmana, mutta hiirien vahvuus on raajan vakiinnuttaminen terveeksi ja hyväksi käyttää, hyväksi elämän osaksi, ja se liittyy siihen, että hiiret asuvat ihmusen kodissa, saavat niin talvehtimispaikan, joka on ystävällinen hiiriä kohtaan. Mutta ihmeparannus on niitä harvoja hiirille mahdillisia ihmusten ammatteja, joten siitä pitäisi maksaa palkkaa tavalluseen tapaan, eli kai yleensä tonni heti ihmeparannuttuaan. Raha tulee valtavan hiirimäärän yhteiskäyttöön, jossa yhden hiiren on mahdollista elämänsä aikana saada hyvään tarkoitukseen max 3 euroa, ainakin jotain sellaista, ja joskus muihin hiirien kuluihin kuten siivoukseen, pesueen puhtaanapitoon sopivaan aluseen yms, kenties myös hiirten käyttöön sopiviin pieniin kännyköihin lähinnä kai ihmeparantajille yms erityisestä syystä. 

28th of January 2024   As far as I know, the Japanese spitz dog Vaapukka, which I had in Savonlinna and which seemed to be a miracle healer on some spiritual side, did not heal any missing body parts, at least did not help to grow new limbs etc. Instead when after his death my remaining dog asked mice to remember healing skills from Vaapukka, maybe ghe mice did not remember so iverly much of them, but across time learned from birds and insects healing skills for insects after ghe lobg winter for repairing damages, and that is said to include some insects being able to grow a new limb to replace a missing one. 

So : one shoukd try to find a friendly moyse near by abd ask if it could find anyone knowing of miracle healing mice. And if one so gets healed  pay for the mice about a month's wage. 


tiistai 28. kesäkuuta 2016

A347. Puuttuva aura ja liian pidättyväisyyden välttäminen

Aura on tervehenkisen toiminnan osa, jonka täytyy olla kunnossa, jotta ihmisellä olisi oikea kuva asioista eikä liian ajateltu, teoreettinen, kokemuksen ääntä vailla. Liikapidättyväisyys kutistaa auran, melkein kuin sitä ei olisikaan tai olisivain muutamassa kohden aika pitkä aura ja muuten ei ollenkaan tai jotakin pitkää aurantapaista kehon sisällä kehoa pitkin. Aura on siis intentioiden näkyvä ilmaus olemuksessa hahmotettuna mahdollisten tekojen kautta, mm liikkumismahdollisuuksien joukko ja tekemisiin, toimeliaisuuteen ja aistirikkauteen sekä havaintokykyyn ja sosiaalisuuteen liittyvä, bonding. Arabeilta kenties puuttu aura isoimmalta osin siksi, että kuumassa kuivassa ilmastossa välttävät hikoilemista ja tulevat siinä sivussa karsineeksi auran.

lauantai 25. kesäkuuta 2016

A346. Sydänkohtaus helteellä & koiran kuumuuteen kuoleminen ja äkkinäisen viileän välttäminen

Helteellä hyvä viilentäytymiskeino on käydä viileässä suikussa tai uimassa, edes kahlata polvisyvyiseen niin, että jalat viileää vasten saa kehon aika tehokkaasti viilennettyä, kunhan verenkierto on hyvä, esim. polskutelleen kai. Mutta jos liian äkkiä laittaa kylmän suihkun keskikroppaa vasten, niin se voi tuntua sydämessä jonkinlaisena tuntemuksena kuin rytmihäiriö. Voiko olla, että sydänkohtaukset helteellä johtuvat yhtäkkisestä viileämpään joutumisesta, jos ottaa viileän helteen tavalla, kuin jääpussin syliinsä. 

15.6.2020   Jotkut helteellä tai kropan ollessa ainakin osin kuuma kuin helteellä, ovat toisaalta yhtä aikaa kylmän kanssa niin, että he toisaalta ovat lötköjä tai toisaalta elekieli on joltain osin jäykän kulmikas kylmässä liikkujaa muistuttavasti, samoin lihasjännitykset ovat osin silloin suuret, jäykät. Sen sijaan, jos on yhtään myös viileää, tarttis löytää hyväätekevä välilämpötila kehon keskiosien ja pinnan väliseltä alueelta, missä on hyvä olla ja rennot luonnostaan hyvin koordinoidut tunteidenmukaiset liikkeet ja lihasjännitys soituva, ei vaarallinen vaan hyväätekevä, ja pyrkiä säätämään koko rkoppansa sille suunnalle, sillä siinä on myös lämmönsäätelykyky parempi.

tiistai 21. kesäkuuta 2016

A345. Ruokakauppiaalla punertava huonon olon peittona ja laku, porkkana & maito

Joillakin ruokakauppiailla on punertava tunnelmaväri olemuksessa kuin heillä muka olisi hyvä olo, mutta se tuntuu huonona olona, on kuin punertavalla olisi peitetty huono olo. Joillakin muillakin on sama oranssinpunertava, joka hiukan tuntuu viittaavan ripuliin. Auttaisikohan siihen syödä yhdestä muutamaan palaan lakua, muutama haarukallinen porkkanaraastetta tai vähän enemmänkin ja juoda päälle lasillinen rasvatonta maitoa? Ehkä kerran päivässä? Jos syö useammin, niin lakua ei saa syödä niin paljoa, kun se tuo jotenkin samean olon. En näitä ruokajuttuja niin osaa mutta MeNaiset-lehteä lukemalla oppii jotaki siitä, mitä ruokia ihmiset kaipaavat eri vuodenaikoina ja minkätyyppiset ruuat erityyppisille ihmisille sopivat, joten josko itse lukisitte, ehkä oppii myös muiden lehtien ruokaohjeista, arvaan.

Voiko tuon huonon olon aiheuttajana olla, että yrittää hakea ruokamielikuvia, jotta olisi parempi mieli,ja niin nousevat mieleen mielikuvat ruokapakkauksista, kun taas oikeasti tarkoittaa hakea ruokatuntemusten muistoja, siis ikään kuin meiningin tunnelma- ja tunneväriä silloin kun on ruoka maistunut hyvältä.

A344. Äkillinen sairaskohtaus ja taudin laukaisseista arvioista luopuminen

Jos jokin sairaus iskee päälle äkisti tai aika selvästi niin, että juuri tiettynä aikana, esim. 5min - 1,5 tuntia alkaa sairastua ja sitten on vain sairaana ja sairaus sanelee elämän kuvioita esim. niin, että on päänsäryn tai oksentelun vuoksi poissa täysipainoisesta osallistumisesta tavalliseen elämään, niin pitäisi muistella ajassa taaksepäin sairastumista edeltäviin 5min - ehkä 2 tuntia ja miettiä, omaksuiko silloin jonkin ajatuksen tai arvion, esim. jonkin suunnitelman tai hyväksyi jonkun toisten ehdottaman asianhaaran tai teki jonkin oman arvion tai aiemman arvelun otti yhdeksi lähtökohdistaan, ja purkaa se, lakata perustamasta elämäänsä siihen, lakata uskomasta siihen ainakaan ollenkaan niin vahvasti, ja kokeilla, lieveneekö tauti siitä heti. Se kai kuin taukoaisi, laantuisi, kuin itkun jälkeen tai luopumisen. Mutta usein se edellyttää jonkin suunnitelman vaihtamista, esim. tuon arvion tuomien lomasuunnitelmien purkamista tai siihen liittyneiden rahansaantimahdollisuuksien käyttämisestä kieltäytymistä. Tee tämä ensin mielessäsi, niin et altistu sille, että joku tuttusi manipuloi sinua sairastuttamalla ja lakkaamalla strategisesti sairastuttamasta.

lauantai 18. kesäkuuta 2016

A343. Kivun lievittäminen ja tilaa tunteille

Niin kuin kehomme tarvitsee omaa sosiaalista ja emotionaalista tilaa ympärillemme, niin myös elämän asiat tarvitsevat oman rauhansa, oman tilansa, jotta niiden kanssa voisi olla elämänviisaasti, tuntevasti ja hyväätekevin tavoin. Jos jonkin asiankanssa on hankala olla tuntein, niin jos varaa sille hyväätekevää palleromaista sitä tukevaa tilaa sen ympäristöstä esim. viisinkertaisesti,niin siihen liittyvä ontoo olo, hankaluus,kivut poistuvat tai lievittyvät. Jos ne vain lievittyvät,niin kenties suurempi palleromainen alue enemmän elämänviisaasti tuettuna poistaisi kivat, mutta elämänviisaudesta silloin edelleen pitäisi pitää huoli,kuten koululainen tai työtä tekevä tai opiskelija tarvitsee vapaa-aikaa jaksaakseen ja samoin vapautta.

perjantai 10. kesäkuuta 2016

A342. Tippuri ja tomaatti

En tätäkään niin tiedä, mutta tuli mieleeni ulkoa kantautuvasta miehen äänestä, joka jotenkin toi mieleen tippuritaudin tyylin, mikä se sitten lieneekin, että auttaisikohan hänen syödä kypsänpuoleinen tomaatti, leikkamatta sitä osiin haukaten kokonaista hiukan jo pehmennyttä tomaattia.

7.4.2017   Luin netistä tippurista:
"
Tippuri eli gonorrea on gonokokin eli Neisseria gonorrhoeae -bakteerin aiheuttama sukupuolitauti, joka tarttuu suojaamattomassa seksissä. Suomessa tartuntoja todetaan vuosittain vajaa 300; puolet niistä on tuotu ulkomailta, eniten Kaukoidästä. Itämisaika on miehillä 1–5 vuorokautta, naisilla 2–3 viikkoa
Oireet
Tauti on alkuvaiheessa usein oireeton tai vähäoireinen. Naisilla tippuri voi aiheuttaa ainoastaan vähäistä alavatsakipua, epämääräistä valkovuotoa ja kirvelyä virtsatessa. Jos infektio lähtee nousemaan kohdunkaulan kanavan kautta kohtuun ja munajohtimiin, kehittyy sisäsynnytintulehdus. Se voi aiheuttaa alavatsakipua, jota tärinä pahentaa, lisääntynyttä valkovuotoa tai veristä tihkuvuotoa, kuumetta sekä kohdun ja sivuelinten aristusta sisätutkimuksissa. Sisäsynnytintulehduksesta voi seurata lapsettomuutta, kohdunulkoisia raskauksia ja pitkittynyttä alavatsakipua. Miehillä tippuri aiheuttaa tavallisesti tihentynyttä virtsaamistarvetta ja kirvelyä virtsatessa. Virtsaputkesta valuu vaaleanharmaata märkää, joka muuttuu muutaman päivän kuluessa kellertäväksi. Hoitamaton tippuri voi levitä ylöspäin virtsaputkessa, aiheuttaa kuroumia virtsaputkeen ja lisäkivestulehduksen. Myös erektiot voivat muuttua kivuliaiksi.
Suutartunnoissa voi olla polttavaa kirvelyä suussa, kurkkukipua ja suutulehdusta, peräsuolitartunnassa limaista vuotoa. Bakteeri voi levitä sormien välityksellä myös silmiin aiheuttaen sidekalvopunoitusta ja märkimistä. Hoitamattomassa tippurissa on mahdollista, että bakteeri pääsee verenkiertoon ja aiheuttaa niveltulehduksen tai verenmyrkytyksen.
"
Vatsakipuja kai tulee, kun jokin on epäviisas tunteille, ei niin elämänviisas, elämälle köyhä, epäviisas ratkaisu maailmassa, jotenkin köyhemmän insinöörimäisemmän ajattelun tuote. Valkovuodon voisi kuvitella suojaavan kehossa jotenkin ja kirvelyn liittyvän liikaan kraah-mallisuuteen, joka joko on bakteerittomuutta, ulkomaalaiselta parnerilta tarttunutta kehon viileänä pitämistä tai ankeutta, luulisin. Näin ankea elämä ei kai ole hyväksi lapsentekokyvylle, epäviisaus voi aiheuttaa lapsettomuutta, tai sitten kehonlämpötila on säätynyt liian alhaiselle, jolloin synnytinelimet kompensoivat tulehduksen lämmöllä ja lämmön tuomalla suomalaisella määrällä pöpöjä. 
Miehillä kapeamman ankeamman perspektiivin käyttö voisi olla liian pienikapasiteettista ja insinööripäistä omiin suomalaisiin tottumuksiin nähden. (Suomalaista ajattelua & kulttuuria voi oppia blogistani http://Finnishskills.blogspot.fi ) 
Suutulehdukset tuovat mieleen kiinalaiset, en oikein tiedä, miksi.
Peräsuolitartunnassa voiko olla, että mies oli kiinnostunut homoseksistä mutta osin samoja ongelmia.
Taudin leviäminen silmiin kuulostaa trooppiseen ilmastoon liittyvältä ongelmalta. 
Niveltulehduksen luulisi liittyvän ankeuteen. 
Voiko liian viileä keho kompensoida, tai potilas itse keksiä kikkoja, jotakin pöpöisyyden suuntaan, mikä aiheuttaisi verenmyrkytyksen?
 

lauantai 4. kesäkuuta 2016

A341. Kesäaikaan olo kuin olisi sairas ja 1,5l virvoitusjuoma, liikunta & puolivarjo

"Jos kesä ei suju vaan on jotenkin sairas olo kesällä, niin pitäisi huolehtia perusasiat kesäelämisestä kuntoon. Nestetasapainon korjaa 1,5 litran puollo limonaadia, esim. lightia. Lisäksi pitäisi huolehtia, ettei ole aivan liian kuuma (vaihda viileään paikkaan, esim. isoon varjoon, ja käy uimassa, kahlaamassa tai viileässä suihkussa. Tai syö jäässä olevan mehun palasia monta, niin pieniä, ettei tarvitse käyttää siihen hampaita kuin hiukan.) tai liian viileä (vaihda paikkaa lämpimämpääm tai pue lämpimämmin päälle, ja liiku.) Lämmönsäätelytaidon tuovat luonnon vehreyden katselu, sen ihaileminen ja reipas liikunta, joka vilkastuttaa verenkierron. Sisätiloihin jumiutumisen sijasta pitäisi olla mahdollisimman paljon ulkona kesällä, mieluusti puolivarjossa tai vaihdellen auringossa ja varjossa ja puuhata jotakin mielekästä. Vakiintuneen paikoilleen jumiutuneen perspektiivin sijasta pitäisi lähteä vähän seikkailemaan: mitä kesäistä löytyy vaikkapa talon kulman takaa, kesätapahtumissa tai kaupungilla kuljeskellessa, tuttujen luona käymässä, etenkin, jos heillä on lapsia ja puutarha, tai uimarannalla puiden varjossa, yms. Lisäksi pitäisi välttää syömästä raskaasti kuuman aikaan mutta syödä kumminkin jotakin, vaikkapa salaattia ja limonaadia, ja illalla sitten kunnon ateria."

Jotenkin huono olo kesällä, katso kesäosio vuodenaikakirjoituksessani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html

A340. Noroviruksen aiheuttama ripuli ja lämmin vesi tms

Nettiuutisissa kerrottiin noroviruksen aiheuttamasta ripuliepidemiasta: "Noroviruksen oireita ovat kouristavat vatsakivut, pahoinvointi, oksentelu ja ripuloiminen. Myös lievää lämmönnousua voi esiintyä. Ripuli on yleensä lyhytkestoista. Noroviruksen voi saada muun muassa tuontipakastemarjoista ja juomavedestä."
Tuosta tuli mieleen, että jos bakteereja on elinympäristössä ja esim. ruuassa tai juomassa paljon vähemmän kuin mihin on tottunut, niin se voisi aiheuttaa tuollaisia oireita, joiden idea on päästä ongelmasta eroon ja kasvattaa pöpöjen määrää elimistössä terveelliseksi. Siihen viittaisivat myös pakasteet aiheuttajina, esim. jos ne ovat ilmastosta, joissa aina on paljon pöpöjä. Myös juomavesi voi olla liian kylmää ja pöpötöntä ainakin keväällä ja kenties kesän alussa, kun muuten on enemmän pöpöjä ympäristössä. Ei kai ole hyvä desinfioida juomavettä luonnottoman pöpöttömäksi vaan kesällä ihminen on luonnostaan sopeutunut isompoaan pöpömäärään vähän kaikessa kuin talviaikaan. Eli mistäs noita pöpöjä sitten voisi saada? Kai vaikkapa lämpimästä vedestä. Tai jostakin lämpimästä ruuasta.

25.10.2016   Jos juo kylmääpöpötöntä vettä, esim. lumen sulamisvettä, niin kun tiedostaa pöpöjen tarpeensa, niin voi mahalaukussa olevasta vedestä mahalaukun seinämän viereisen osan lämmittää samaan tapaan kuin pakkasella untuvatakin sisällä olevan ilman, vaikkei lämmitä kaikkea mahalaukussa olevaa vettä kerralla vaan vasta pidemmän ajan kuluessa, niin elimistön vieressä silloin olisi kyllin lämmintä pöpöille ja niin elimistölle sopivammat olot.

Voivatko koiran matolääkkeen aiheuttamat ripuli, oksentelu, lyhytaikaiset mahakivut yms mahdolliset oireet johtua koiran elimistön liiasta madottomuudesta, vähän samaan tapaan kuin antiseptisyys aiheuttaisi? Eli koira tarvitsisi jonkin verran matoja muttei liikaa niitä.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

A339. Aivastely ja lämmittely & parempi verenkierto

Aivastamiseen voi olla monta eri syytä. Aivastaminen on yleensä vilustumisen tai vilustumisenvaaran merkki, jolloin olisi heti lakattava oleskelemasta viileässä paikoillaan ja puettava lämpimämmin vaatetta päälle ja ylipäätään huolehdittava, ettei olisi enää liian kylmä, ja varmuuden vuoksi lähiaikoina syötävä jotakin, missä on C-vitamiinia, esim. appelsiinia.

Kesällä aivastelu usein liittyy siihen, että on toisaalta liian kylmä ja toisaalta liian kuuma, esim. juuri auringossa oltuaan istuu liian viileässä varjossa, tai iho on joiltain kohdin liian viileä, kenties niin että pää tai jokin muu osa kehosta on liian kuuma, jolloin verenkierto olisi liikkumalla saatava toimimaan paremmin ja suosittava puolivarjoa ja säädettävä pukeutuminen sopivaksi, tai sitten ovat jalat liian viileät, mikä on vilustumisvaara.

Joillain aivastelu liittyy siitepölyallergiaan. Puut ym kasvit ovat tärkeä osa elinympäriustöämme, arvokas sen elementti ja siksi niihin on mukauduttava, ja jollei mukaudu arvostaen, niin ne tuntuvät häiritsevästi läsnäolevilta, mikä kai ilmenee allergiana.

Jotkut myös aivastavat valosta tai pölystä. Nuo kai pityäisi nähdätoimeliaan elämän elinympräistön osina eikä yksinäisinä elementteinä. Yleensä puiden katselu auttaa säätämään luonnolliseen elinympäristöön liittyvät reaktiot oikeanlaisiksi, kuten vaikka lämmönsäätelyn.

perjantai 27. toukokuuta 2016

A338. Sokerin määrän vähentäminen

En tätäkään kyllä osaa, mutta jos paljon makeaa haluava söisi makean sijasta porkkanaraastetta kenties rusinoilla, moniviljaleipää juuston kanssa ja ehkä marjamaitoa, niin laannuttaisiko se makeantarvetta, jos muuten olisi ok terveellinen ruokavalio?
Kai jos haluaa paljon makeaa mutta pitäisi lakata sitä syömästä, niin helpointa olisi siirtyä muuten hyvään ruokaan, jossa on jonkin verran makeaa muttei paljoa makeaa, ja jatkaa siitä sitten tavalliseen ruokaan, joka on muuten kivaa, esim. hedelmiä yms mitä kokee kaipaavansa ja mikä tuo energiaa yhdessä muun elämänsisällön kanssa.

Katso kohta 12. Sokeritauti

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

A337. Haju vanhuksen asunnossa

En näitä niin tiedä, mutta joskus pyyhin kostealla rätillä petsattua puulaatikkoa ja siitä lähti kamala haju pitkään sen jälkeen, ja se vaikutti samanlaiselta kuin joidenkin vanhusten asuntojen haju. Eli puulaatikoita yms lakkaamatonta puupintaa ei saa pyyhkiä yhtään kostealla.

Jos asunnossa ei siirrellä huonekaluja ym tavaraa pitkiin aikoihin, saattaa niiden kätköissä talvehtia hyönteisiä, ja jos ne talvehtivat hereillä, niin ne ehkä käyttävät jotakin paikkaa vessanaan, mikä saattaa ajan myötä haista.

lauantai 21. toukokuuta 2016

A336. Reuma ja lämpimämpi keho

Reuma vaikuttaa jatkuvilta kylmänsäryiltä. Yleisvaikutelma kehosta on kuin mikä on muille ihmisille tuttu talven hiihtoretkiltä. Eli kehon lämpötila on niin paljon alhaisempi kuin mitä sen kuuluisi olla. Siksi tarvitsee pukeutua lämpimästi sisälläkin, esim. villasukat ja talviajan sisävaatteet villapitoineen kesälläkin, sillä kesällä on usein sisällä viileää. Ei saisi ollenkaan oleskella paikoillaan vaan tarvitsisi olla toimelias ihan jo lämmöntuoton vuoksi. Ja viileässä ei saisi olla ollenkaan oleskelevainen vaan vain liikkua. Teenjuonnin sijasta pitäisi huolehtia ateriat entistä paremmin, sillä liian alhainen kehonlämpö jatkuvasti on usein seurausta siitä ettei keho jaksa tuottaa lämpöä, mihin riittävät ateriat auttaisivat.
Katso Lämmittelyohjeita 150kpl http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
Katso myös 33. kylmänsäryt

12.1.2018   Auttaisikohan reumaa sairastavia ajatus ruskeasta rasvasta: oikein kylmänkestävillä ihmisillä ja eläimillä sanotaan olevan ruskeaa rasvaa kehossaan. Siitä voisi kai lukea jostakin kai katsoa arktisen luontodokumentin.

20.5.2022   On tärkeää pitää koko keho ihan lämpimänä, etenkin sisällä ja ulkona, jos on pakkasta. Siksi vaatteiden on oltava lämpimät. Niiden ln oltava niin väljät, että kehon luo jää vaatteen sisälle lämmintä ilmaa kuin olisi lämmin sää. Vaatteen on oltava paksu kuin neule ja sen läpi ei saa tuulla ollenkaan vaan lämpimän ilman täytyy pysyä vaatteen sisällä lämmuttämässä kehoa. Sekä paidan että jaloissa on oltava näin lämpimästi, eli vaate ei saa olla malliltaan ihonmyötäusen tapainen, vaan olisi parempi käyttää palleroisia tai muutamaa koko liian suuria vaatteita. 

A335. Iskias ja ettei kommentoi toisen työtä hänen lopetettessaan työrupeamaa tai myöhemminkään

Iskiasvaivan kuvauksesta tuli mieleen ihminen, joka on istunut aika pitkäänuppoutuneena lukemaan jotakin, mikä on hänelle työmäinen asia, ja niihin aikoihin, kun hänen pitäisi lähteä liikkeelle tai hän on tovi sitten noussut ja ryhtynyt muuta puuhaamaan, niin joku, esim. puoliso, kommentoi tuota hänen työtään, jolloin hän on istuvassa ei-tekevässä työmoodissa yhtä aikaa kun pitäisi olla liikenteessä. Ja työhän on urakka, se ei useinkaan ole maailman viisaimmalla tekemisentavalla tehty, ja silti moni rakastaa töitään, niinpä heillä on identiteetti sidoksissa johonkin, mikä on huono, ja se epäilyttää heitä ja aiheuttaa sen, etteivät he oikein lähtisi liikkeelle, tekisi mitään, vaan haluaisivat meiningin jotenkin vankemmalle pohjalle niin kuin muissa tekemisissä - ja voihin se olla esim. ettei pitäisi istua niin pitkään ihan vain työtapaan lukien. Eli vaivan ehkä parantaisi, jos muu elämä vankasti valtaisi alaa heti, kun on liikkeellelähdön aika, eli ei siis saisi olla kommentteja odotettavissa.

A334. Lihasleini ja kokemuksellisuus

Luin jostakin lihasleinin oireiden kuvauksen ja mieleeni tuli taudin nimestä Eino Leinon runot ja siis runous laajemminkin, ja nehän ovat kovin kauniita. Ehkä joku yrittää elää liiaksi niiden ohjeen mukaan tai niiden siivellä, mikä on liiaksi kirjatiedon makuista, lättänää, ei kosketa käytäntöä ja joidenkin runoilijoiden kohdalla runoilijan elämäntapa ja näkövinkkeli ovat olleet kaukana kirjoitusten aiheista, mikä tarkoittaa, ettei niistä tarkkaan matkien voi oppia mitääne lämää varten, mutta innostuksen kipinän voisi saada ja elää elämää etäämpänä kirjallisuudesta ja runojen ohjeista ihan kokemuksellisesti, käytännöllisesti. Runot tarjoavat ehkä tärppejä, etenkin vanhusten runot nuoremmille, joiden avulla löytää hyvää elämää ja elämänviisautta mutta ne eivät ole elämää sinällään vaan vain karttamerkkijä, kaukana elämän olennaisuuksista elämisen tasolla.

perjantai 20. toukokuuta 2016

A333. Niveltulehdus ja tervehenkinen luonnollinen vire

Voisiko niveltulehdus johtua siitä, että on jotenkin väärä yhdistelmä aktiivisuudesta ja lösöydestä? Että luonnollinen tervehenkinen meininki ilman liikoja kramppaje ja lopahduksia tasapainottaisi aktiivisuuden kehossa ja niintulehduksista siirtyisi tervehenkiseen lihasjännitykseen ja mielenkiintoon elämää kohtaan?
Kokeile siis 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

A332. Turkoosi parantamiseen liittyvänä värinä

Olen joskus silloin tällöin yrittänyt muodostaa kuvaa siitä, millainen väri olisi parantava, ja tähänastinen vaikutelmani on, että turkoosi kenties: sinertävä karkottaa maailman etäämmäs pois häiritsemästä ja sininen ajatteluun viittaavana auttaa valitsemaan terveellä järjellä ja tervehenkisesti mietittynä parhaan linjauksen silloinkin, kun omat elämäntavat ovat siitä jotenkin etääntyneet tai oma näkemys sumuinen, ja toisaalta vihreät sävyt viittaavat luontoon, sen virvoittavaan parantavuuteen, elinvoimaisuuteen ja parannustaitoon. Lisäksi jonkinlainen avara tiedostavuus kuten uskonnossa tai kävellessä avaraan metsikköön, jossa valos iivilöityy lehvästön läpi kauniisti, kuin valoon ja kauneuteen kävelisi, tai ehkä myös liikunnassa uutta opetellessa.

lauantai 30. huhtikuuta 2016

A331. Psoriasis ja liikunta & ulkoilu

En tarkkaan tiedä psoriasistakaan, niin katsoin netistä http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/understanding-psoriasis-basics mutta oli kuvaus siinä ihan erilainen kuin aiempi vaikutelmani. Tuon tyypin psoriasis, jossa punainen iho ja päällä vaaleaa, johtuu kai liiasta sisällä istumisesta, terveiden elämäntapojen puutteesta, mihin auttaisi liikuntaharrastus ja reipas ulkoilu säässä kuin säässä. http://finnishskills.blogspot.fi/2014/11/living-with-seasons.html
Mutta se tavallinen psoriasis, josta olen aiemmin kuullut on kai punaisia(vai ruskeita?) pyöreä/kaarevastikiemurtekevareunaisia isoja läikkiä iholla, mihin kuulemma auttaa auringonvalo, niin sen luulisin johtuvan siitä, että ajattelee olevansa samanlainen ihminen kuin iso joukko sellaisia, jotka elävät oloissa, joissa saavat paljon enemmän auringonvaloa iholle, esim. tropiikissa. Mihin kai auttaisi huomata, että tuohon tapaan samaistumisryhmänä mietitään samoin asuvia ja samoin eläviä, siis mm ilmaston ja liikunnan määrän puolesta, ja nuo "saman tyypin" ihmiset taas olisivat eri ilmastossa eläviä, jotka muistuttavat itseä, mutta joiden elinympäristö on ihan erilainen, sen elämäntavat Suomeen sopimattomia siolta osin, ja että Suomessa on elettävä Suomen ilmastoon sopivalla tavalla, ei esim. sisätiloissa paossa.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

A330. Melanooma ja kesä kokonaiselämyksenä

E nyt tästä melanoomastakaan tiedä, mutta eikö ihosyöpä, joka syntyy liiasta auringonpaisteesta, tule jotenkin samalla tapaa kuin kesamat: iho, elimistö tai ihminen reagoi väärin auringonvaloon. Kai siinä mielessä väärin, ett' aurinko vaikuttaisi vain ihoon, kun taas kesä on kokonaisvaltainen kokemus ja niin auringiossa oleminenkin: sen kokkee koko keho ja koko mieli, ihminen sosiaalisena ja tuntevana olentona, käytännön elämää elävänä, elämän asioista ymmärtävänä. Aurinko lämmittää kehoa, mieli rentoutuu, sosiaaliset suhteet muuttuvat rennommiksi ja hyväntuulisemmiksi: on valtava ero kaikeassa, koko elämänkokemuksessa, kun on kesä ja aurinko, eikä vain joku ihojuttu, että ihoon osui auringonvaloa.

maanantai 18. huhtikuuta 2016

A329. Kilpirauhanen ja elämässä vauhdilla kiinni

Onkohan kilpirauhasvaivat, kun on samalla jotenkin aneemisen näköinen? Siitä jää vaikutelma, ettei ole eletty kyllin vahvasti käytännön aistitasolla, liikuttu, oltu vauhdilla elämässä kiinni.

Katso 12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin  20.1.2013  http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
ja 53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html

20.7.2018   Jossakin näin kuvan kilpirauhasen liikatoiminnasta kärsivätsä ja oli ruotsalaisen ja näyttelijän näköinen, olikohan kovin aktiivinen väärällä tavalla. Kilpirauhasen nimessä on tuo sana "kilpi", voiko olla, että näyttelijä miettii näyttelemistään kilpimäisenä puolustuksenaan ja puuhaa näytteleväisiä juttuja ihan liiaksi, kilpimäinen puolustusteko siis liiaksi käytössä? Eli tarttis näytellä vähemmän, etsiä tervehenkinen elämäntapa.
Onkohan kilpirauhasen vajaatoiminta silloin sitä, kun ei puolustaudu kunnolla, esim. on liian höveli aneemisella tavalla ja siksi käy huonosti? Sen sijaan tarttis torjus jotenkin liian ikävät valinnat, ihmistutut yms, vaikkapa rauhallisin sanoin.

30.8.2018   Voisiko struuma radioaktiivisesta jodista olla pidätettyä itkua, kun ei halua sairastua ydinpommien uhrien tapaan, siis pidätetystä itkusta turvonnut kurkku.

torstai 14. huhtikuuta 2016

A328. Abortti

Oikeus aborttiin on kamalan tärkeä naisten ihmisoikeuksien vaalimisen kannalta. Nainen ei ole synnytyskone, aisoissa pidettävä.

En tätäkään niin tiedä, mutta jos olisi vakuuttunut siitä, ettei halua lasta, ettei lapsi ainakaan nyt sovi elämän kuvioihin, niin jos olisi tuo mielikuva vahvana mielessä ja koettaisi ripulin tapaan mutta synnytysteitä ja kohdusta työntää sikiön pois kuin kakan tavallisesti, niin voisiko niin saada keskenmenon ja siis tehdä abortin?
Jos kamalasti vaalii sikiötä tai sen elämänmahdollisuuksia kohdussa, niin se kai taas olisi omiaan pitämään sikiön mahassa ja raskauden jatkumaan.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

A327. Lavantauti ja tervehenkinen käsitys sotilashyveistä

Wikipedia kirjoittaa lavantaudista:
"Taudinkuva
Itämisaika on 7–21 päivää. Tauti alkaa vähitellen. Oireita ovat alussa päänsärky, ruokahaluttomuus, väsymys ja alaselän kipu. Myöhemmin väsymys lisääntyy ja ihoon ilmestyy ihottumaa. Kuume on luonteenomainen oire. Kolmannella sairausviikolla voi esiintyä suolistoverenvuotoa tai suolen puhkeaminen. Paraneminen alkaa yleensä neljännellä viikolla.
Suolistokomplikaatiot
Kolmannella viikolla voi esiintyä suolistoverenvuotoja, joiden tuloksena ulosteen väri muuttuu. Ulosteita onkin tarkkailtava. Myös kuumeen lasku voi olla merkkinä verenvuodosta. Suolessa oleva haava voi myös puhjeta, oireena on kipu. Myöhemmin voi kehittyä vatsakalvontulehdus."
Tuo kuulostaisi kakkaan liittyvältä ongelmalta, ettei oikein tiedä, milloin kakata ja mitä aineita yms pitäisi mennä kehosta kakkaan. Kakka yhdistetään usein mielikuvissa ikäviin asioihin, pahantekoon ja raadollisuuteen, myös sotilasmaisuuteen.
Wikipedia kirjoittaa lavantaudista:
"Viimeisen sadan vuoden aikana lavantautia on esiintynyt pääasiassa kriisien, sotien ja vastaavien poikkeusolosuhteiden aikana erityisesti vankileireillä ja sodan raunioittamissa yhteiskunnissa."
Eli tulee mieleen, että josko mielikuva siiutä, miten paljon tehdä kakkamaisia tekoja ja miten niiden määrää säännellä sekä se, että millaiset kakkamaisuudet teoissa olisivat sallittuja, josko se on pielessä ja siksi oireilee kakkaan liittyen. Eli pitäisi yrittää tavoitella tervehenkistä linjausta sosiaalisuudessaan, sotimisessa, yhteiskunnassa, maiden väleissä, ihmisten ohtaamisessa, arvoissa jne, niin kai se jotenkin suorisi kakkaan liityvät ongelmatkin pois taui ainakin vähemmän akuuteiksi, ja siis parantaisi lavantaudin. Esim. suoraselkäinen kirjallisuus voisi ehköä auttaa lavantautiin, samoin rauhan saapuminen tervehenkisesti.

Mitä sitten on tervehenkisyys? Yleensä se tarkoittaa, että kokonaisuuksien pitäisi olla terveitä, mm tervejärkisiä ja oikeudenmukaisia. Rajanvetoihin hyvä perusohje yleensä on, että kaikkien sopii olla elämänmyönteisen itsekkäitä muttei puuttua toisten elämään edes välillisesti, ei edes sivuvaikutuksin tai viisaammin katsoen, mutta että yhteisö voi puolustaa mahdollisuuksia tervehenkiseen vapauteen ja elämänmyönteisyyteen. Ajattelun terveys tarkoittaa yleensä vastuun kantamista tekojensa ja linjaustensa vaikutuksista laajempiin kokonaisuuksiin, esim. yksittäisen tölväisyn vaikutuksesta sen kohteen koko elämään ja sen kenties uuren ihmisjoukon elämänmhadollisuuksiin yleensä. Myös sotilallisissa kysymyksissä noudatettaisiin näitä linjauksia niin meininkin on tervehenkisempää: sen vaikutus maailmassa ja yhteisössä pidemmän päälle parempi.

A326. Syyhy ja sosiaalisuuden tyyppiin tutustuminen

Syyhy kuulostaa siltä kuin joku olisi ollut rehevämmin sosiaalinen kuin toinen hänen ympäristössään, kenties sosiaalisuuteen tottumaton, niin tavallaan tulee liian lähelle, tavallaan on ilma kostea ja liian pöpöinen ja tavallaan toisilta osin ollaan kuitenkin kuivalla tyylillä, niin tulee sosiaalinen olo jonnekin kuin pöpö tai kutina mutta elämä on säätynyt kuivempaan kanssakäymiseen kuin lapsilla.
Kanssa jos toinen tai joku jonka kanssa päivän kuluessa on ollut tekemisissä, on seksuaalinen muttei oikein tilanteeseen juuri sopivasti, niin se voi aiheuttaa klähmimisen tyyppistä kutinaa kuin itsekin olisi klähmimiseen taipuvainen vaikkei juuri nyt ole toisen seurassa, niin kroppa hikoaa jostakinja kutisee, ja toisin paikoin on kylmä. Lapsilla se liittyisi tuollaisessa sosiaalisessa seurassa olemiseen (jalkapohjat) ja aikuisilla seksuaalisiin väleihin (kaikki haaroja muistuttavat oaikat, esim. sormien välit).
Mutta jos tuosta nyt sittent unnistaisi, mihin tapaan toinen on sosiaalinen, miten etöiset välit on, miten toinen ajattelee, mihin tapaan on seksuaalinen ja paljonko sotkee siihen aatoksia muista pareista, kuinka sitoutumishaluinen tai sitoutumishaluton, mikä käsitys seksuaalisuudesta, välien etäällä pitämisen keinoista, tulevaisuudennäkymistä sosiaalisesti, jne., niin olisiko silloins yyhyn sijasta tavallista sosiaalisuutta ja seksuaalisuutta?

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

A325. Kemikaalihöyryaltistus ja vihreät kasvit & vihannekset

Voikohan olla, että jos on kemikaalien kanssa tekemisissä, niin niiden yksi vika on niiden keinotekoisuus, jolloin elävöittävän elävän kuten vaikka vehreän metsikön tai pihan syreenin kanssa tekemisissä oleminen voisi jälkikäteen huojentaa oloa. Ja vastaavasti vihannekset: kurkku, tomaatti, porkkana, jne.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

A324. Jäihin vajonneen elvyttäminen ??

En tätä tiedä, vaikutelmien perusteella hain mielikuvista vain.

Ensin pitäisi saada vesi valutettua keuhkoista ja hengitysteistä pois, mitä varten kai jalat ja alakroppa ylemmäs kuin pää.
Sitten elvyttääkseen (keskikroppaa ylempänä olevista?) paljaista jaloista lämpimin käsin kiinni vähän samantyylisesti kuin leipoessa, lämmittää jalkapohjia niin ja sormet ainakin hetken aikaa varpaita vasten elävöittävällä tavalla. Näin ehkä puoli minuuttia.
Sitten lämmittää lämpimin käsin lämmittää tehken molempien käsien sormia, kun kroppa kyljellään sikiöasennossa tms.
Sitten kroppa kyljelleen sikiöasentoon ja elävöittävällä tyylillä odotetaan, heräilisikö.
Muttei saisi tuossa kroppakaan kylmettyä. Hrääminen vain tuntuisi liittyvän ääreisalueisiin ja ote elämään jalkojen terveeseen lämpöön, lämpimään maankamaraan jalkojen alla.
Lämmittää pitäisi keho, vaikkapa saunassa.

A323. Hormonit ja elämänvaiheen tunnistaminen

Jotkut ovat kovin innostuneita työhönsä ja jaksavat sitä vuosikymmenet, vaikka toiset olisivat kyllästyneet siihen jo pian. Mutta kun paljon tekee samaa, niin voi siihen ajan myötä kumminkin kyllästyä ja kaivata vaihtelua tai uusia haasteita. Työn on elämän isoimpia kuvioita, samoin perhe. Kun lapset kasvavat ja lähtevät omille teilleen, perhe ei tuo vanhemmille enää yhtä paljon ohjelmaa ja elämänsisältöä. Silloin voivat työhön kohdistuvat toiveet ajankohtaistua: olisikin aika vaihtaa mielekkäämpään tehtävään. Jollei se käy ainakaan heti vielä, niin on paha jaksamaton mieli, koska pelkkä työ ei kanna siten kuin työ ja perhe yhdessä aikanaan. Se, etteuivät elämän kuviot niin kiehdo, ettei ole tyytyväinen niihin, voi näkyä esim. seksuaalisena haluttomuutena: kaipaisi muuta elämäänsä eikä sitoutumista kuvioihin, joita ei enää jaksa. Myös mielialat vivat vaihdella sen mukaan miten paljon muuta kiehtovaa elämänsisältöä on sekä ajankulua, sosiaalista vilinää, kiinnostavia kysymyksiä, jne.

tiistai 5. huhtikuuta 2016

A322. Flunssa ja ettei pidä seuraa ympäröivälle ilmalle

Lämpimissä maissa ja jonkin verran Suomessakin kesäaikaan ihmiset pitävät tavallisesti seuraa ympäröivälle ilmalle, jolloin siitä tulee ihmisen lämpötalouden osa kuin nojaisi kiviseinä vasten tai olisi liian vähissä vaatteissa. Flunssaiset usein pitävät seuraa ympäröivälle ilmalle, mikä on siis tapa, joka pitäisi karsia kokonaan pois, huolellisesti kaikin puolin. Flunssaisella on lämpötalous sekaisin, mihin osasyynä voi olla, että tee on tropiikin kasveja. Lämmittelyohjeita 150 kpl  http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
Ja toinen, mistä voisi olla hyötyä, on mallin ottaminen lappalaisista. He osaavat lämpimänäpysymiskysymykset ja vilustumisten hoidon.

18.8.2021   Vaatteet eivät saisi olla ihonmyötäiset, esim villapaita, vaan vaatteen on oltava niin väljä, että sen sisälle jää muutaman sentin kerros lämmintä ilmaa, joka ei ouristu ulos vaatteen sisältä liikkuessasi. 

maanantai 4. huhtikuuta 2016

A321. Keväinen puiden siitepölyallergia

Katso kohta 79. allergiat!
Keväinen siitepölyallergia ja puiden näkeminen ikiaikaisina olennaisina suurina ja viisaina suojelevina ympäristön osina. Kai eroteltava vierasperäiset lajit kotimaisista, kotimaiset tärkeämpiä ja viisaampia. Puista oppii kun kiinnittää taiteen tapaan huomiota niiden tunnelmaan, helpoiten kai männyistä.

lauantai 2. huhtikuuta 2016

A320. Kevätväsymys

Katso vuodenaikakirjoitukseni http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html kevättalvelta toukokuulle: 2 osaa eli kirjoituksen alussa ja lopussa.

A319. Liian lihavan koiran huono olo ja vauhdikkaampi toimeliaampi teema

Japaninpystykorvani on liian lihava ja sille tuli aiemmin siitä huono olo. Mietin, että josko vika oli sen nimessä, joka oli ruoka-aiheinen, vaikkakin marja, eli Vaapukka. Mietin, millainen nimi tai teema toisi sille ajan myötä hyvän olon ja kokeilin uudeksi nimeksi kyhäelämääni Viuhke. Olisikohan parissa viikossa, kun on uuteen nimeen hiljalleen vaihdettu, sen vanha huono olo näyttää kadonneen ja sille tulleen hyvä olo tilalle. Lihava se on vieläkin eikä niin kamalan toimelias mutta sen vire on muuttunut toimeliaisuuteen päin kääntyneeksi, jotain sellaista kuin että kävelyä/juoksentelua ja luontoa.
Tämä olisi tuon sokeritautiohjeen 12. suuntainen juttu.