keskiviikko 24. helmikuuta 2016

A311. Aaveet ja että toivoo oikeudenmukaisesti hyvää kaikille kuolemanjälkeisessä elämässä

Katso
https://www.youtube.com/watch?v=3UUI3emFCL4
Toivo (kaikille kuolleille (lähistöllä?) eikä vain luoksesi tulleelle aaveelle), että kuolemanjälkeisessä elämässä kaikilla kuolleilla olisi oikeudenmukaisesti hyvin asiat niin että kukin saisi olal oman onnensa seppä: hyvä leviäisi ja huono ei niin (mutta että kukin saisi itse valita, miten elää).

Olen oppinut suhtautumista kuolleisiin lapsena käydessämme jouluna hautuumaalla, ks. https://www.youtube.com/watch?v=xqumx-a0jUY .
Siellä on kynttilämeri puiden katveessa, toivottu hyvää vainajille. Ei oel liian henkilökohtainen suhde vainajiin vaan sivistyneen etäinen ja uskonnon tukema, radion joululaulujen ja ensimmäisten lumien, on yhteisöllisyys, käsitys sukupolvien kulusta

2.11.2019   Kalifornian maanjäristyksen ajatteleminen tuo kuoleman läheisyyden tunnun, mihin auttaa, jos toivoo sivistyneen yleisen tason perspektiivin tapaisesti hyvää yleisesti maailmassa, samantapaisesti kuin kirkossa suvivirsi tms. Ainakin pääkaupunkiseudun objektiivisuuden hyvän toivomisen tapa sopii tähän.
Jos kuoleman läheisyys uhkaa omaa hyvinvointia tai terveyttä, elävöittävä kevennys ja hyvän toivominen maailmassa sekä tervehenkisyys yleensä auttavat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti