tiistai 9. helmikuuta 2016

A301. Alemmuuskompleksi ja toisten noudattaman laatutason arviointi

Yleensä tytöt ja naiset tekevät huolellista työtä ja yrittävät ottaa kaiken huomioon, tehdä tehtävät perfektionistisesti, kun taas pojat ja miehet usein luistavat tehtävänannoista ja tekevät suorituskeskeisesti pikemminkin ohjeen kirjaimen ja sosiaalisen aseman perässä kuin tehtävän idean, sen motivaation ja yhteiskunnan toiminnan, maailman edun ja yhteisön toiminnan tervehenkisyydesta huolehtien kuten naiset. Silloin ei nainen ole huonomi miestä vaan paljon parempi. Toisaalta miesten yksialainen suorituskeskeisyys tuo miehille vähemmän harjannusta kuin naisten perfektionismi naisille, ja niin miesten taitotaso jää siksi alhaisemmaksi. Yleensö on taidoille hyväksi käyttää montaa lähestymistapaa, huolehtia kunnolla asioiden ideasta ja työn motivaatiosta yhteiskunnan kannalta, vaikka se alkuun toisi hitaamman suorituksen ja alhaisemmat pisteet, mutta jonkin ajan kuluessa se jo tuo laajemman ymmärryksen ja paremman osaamisen, paremmin motivoidun työn ja rehellisemmin ansaitun aseman yhteisössä ja yhteiskunnassa, minkä huomaa etenkin suhteessa muihin miehiin.
Ajattelukyvyn oppimisen ohjeita blogissani http://pikakoulu.blogspot.fi , lue etenkin ajattelukurssi blogin alusta. Älykkyyden kehittämisen ohjeita soittolistoilla viudeokanavallani http://www.youtube.com/khtervola . Taitojen ja lahjakkuuksien oppimisen ohjeita Haaveammattiin-blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.fi alussa.
Jokainen ihminen on erilainen, niin kuin on mieliruoka kullakin eri, niin on myös eri mieleammatti, mieliharrastukset, arvot, kivoin sosiaalisuuden tyyppi, kivoin seura jne. Jos tavoittelet pisteitä muiden silmissä, niin joudut heidän lempijuttuihinsa, niitä jaksavat loputtomasti kehua ja muuta eivät. Jos sen sijaan satsaat omiin positiivisiin harrastuksiisi, saat onnellisemman elämän ja tunnet tekeväsi töhdellisempää, myös saavutuksesi tuntuvat merkityksellisemmiltä sinusta itsestäsi. Moraali ja "Elä ja anna toisten elää"-ohje tuovat ansaittua asemaa yhteisössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti