tiistai 2. helmikuuta 2016

A280. Dengue kuume & hyttysten aiheuttamat taudit ja ettei ajattele mitään hyttysiin liittyvää

Kuumeesta katso
A251. Malaria & trooppiset kuumetaudit ja lämpötilantaju, oikea lämpötila & ruoka   19.1.2016

Hyttysenpistoista leviävissä kuumetaudeissa (mm. dengue kuume) taudin syynä voi olla hyttysen "iik yäk piston ääk sairastunko nyt hyttysenpistosta" tuoman vähäverisen kylmäävän olon sotkeminen lämmönsäätelyn verenkierronsäätelyyn, kamalan tulevan ajattelemisen tuoman oksetuksen, hyttysen neulamaisen kärsän ajattelemisen kehon sisäosissa tuomat krampit ja kivut "iik yäk kun saisin sen pois mikä tuli hyttysenpistosta kehoon"+kauhu sotjkeminen kehon normaaliin toimintaan, mm lämmönsäätelyyn ja lihasten vireeseen lihasjännityksiin. Eli pitäisi kai tuumia, että jos en ajattele hyttysenpistoja ja niiden vaikutuksia vaan kaikenlaista tervehenkistä, niin vaikutukset hälvenevät pois, vähän niin kuin terveet elämäntavat hälventävät elämäntapasairaudet.
Ei siis saisi ajatella mitään hyttysiin liittyvää, ei esim. dengue kuumetta hyttysiin liittyvänä, jottei esim. kehon tunnelma mene vääränlaiseksi, huonoksi sotkien elimistön toimintaa. Sen sijaan pidettävä kehoaan positiivisten tunteiden mukaisesti ja tervehenkisesti, jotta on hyvä olo ja keho toimii oikein.
Jos ja kun dengue kuume liittyy hyttysiin, aiheutuu hyttysistä juuri, niin väärnlainen tunnelma kai meinaa hyttysten tuomaa tunnelmaa sekä taudinpelkoa eikä muita samantapaisia tunnelmia: esim. jos pidät lukemisesta tai viilennetyistä sisätiloista, niin eivät ne kai aiheuta tuota tautia, joten ei niiden tunnelmaa tarvitse välttää, kunhan ei sotke sitä hyttysten tuomiin tunnelmapiirteisiin.  Hyttyset luontokappaleina ja kai sosiaalisina, sisätilojen koneelisen ilmastoinnin tuoma keinotekoinen viileä lämpötila ja lukeminen mielikuvineen ja kirjoineen ovat eriluonteisia ilmiöitä ja siksi niillä on kullakin eri tunnelma, vaikket erottaisi tunnelmasävyjä niin tarkkaan. Hyttysten ajattelemisen sijaan mieti siis jotakin mielestäsi kivaa mieluusti tervehenkistä.
Voiko olla, ettei hyttysten ajattelemista pitäisi yhdistää pelkoon siksi, kun hyttystä pelottaa kamalasti, että jokin iso läiskäisee sen ja siinä käy sille kehnosti. Hyttysen aikaskaala vain on toinen kuin ihmisen.

Katso ehkä myös
178. Kivut energianpuutteesta ja lämpö sekä positiivisen mielin puuhaaminen  25.11.2015

Jos on vaikea tarkoituksella olla ajattelematta jotakin, niin ei juju ole, ettei kertaakaan ajattelisi vaan että ajattelisi mahdollisimman lyhyen hetken kerrallaan hyttysiä ja ei niin usein myöskään ja mieluummin pinnallisesti kuin aiheseen mitenkään sukeltaen tai sitä tuntein paisutellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti