sunnuntai 7. helmikuuta 2016

A293. Puuttumaan jäänyt ansaittu asema ja perusasiat selkeästi

"Tyhmä huomaa siis vain vähän. Hänen ajtuksiaan on muiden helppo seurata. Niinpä ryhmissä usein käy niin, että tosissaan hyvälaatuista jälkeä tekevä tyhmä saa kaikkien arvostuksen ja tuen, siis asemaa. Mutta fiksut, joilla on uusia ideoita tarjottavanaan, jäävät monille liian korkealentoisiksi jsa niin heille vastataan "juu, ehkä niin" tms. joka osoittaa, ettei kuulija ole itsde ajatellut samoja linjoja, ja niin suurin osa hyvistä rakentavista ehdotuksista jää helposti käyttämättä. Tästä johtuu mm. naisten ja muiden fiksumpien huonoi asema: heidän hyvin perustellut mielipiteensä, saati sitten omat päähänpistonsa, ohitetaan helposdti kokonaan."
http://pikakoulu.blogspot.fi/2013/07/vaarinkasityksia-ajattelukyvysta.html

Toisten ajattelukykyä voi myös nostaa: ks. saman blogini ajattelukurssi ja älykkyydenkohotusohjeet. Mutta helposti käy niin, ettei muisti kanna, jollei ohje ole tutun kuuluinen ja oman tasoinen, tutusta vinkkelistä, joten kirjalliset ajattelukyvyn kehitysohjeet ovat parempia kuin hienovaraiset. Toisaalta arkijärkeen on hyvä luottaa ja sitä yleensä myös muistaa hyvin.

Joillekin ulkomaalaisille, aivan eri ammattialan ihmisille ja niille, joilta jotkin perustaidot ovat ruostuneet tai muuten heikentyneet uiän myötä, saattaa käydä niin, että vanhastaan luulee ansainneensa jonkin aseman, esim. jokseenkin saman, mitä muutkin, muttei sitten olekaan huolehtinut moraalia tai laatua niin hyvin kuin olisi tarvittu tai mitä muut ovat osanneet ja huolehtineet myös, ja niin ei ansaitsekaan hyvää asemaa, jollei ensin korjaa virheitään pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti