sunnuntai 7. helmikuuta 2016

A295. Mers ja työnkuvan elävöittäminen & viisaampi tapa tehdä töitä

Lui tässä myös mersinfektion oireista:
"Tämän hetkisen tiedon perusteella suurimmalla osalla sairastuneista henkilöistä on ollut vakava hengitystieinfektio, esim. keuhkokuume. Taudinkuvaan on kuulunut kuumetta, yskää ja hengenahdistusta, joissakin tapauksissa munuaisten vajaatoimintaa. Useilla sairastuneilla on todettu myös ripulia. Immuunipuutteisilla henkilöillä taudinkuva on saattanut olla epätyypillinen. Diabetes, sydänsairaus ja tupakointi lisäävät riskiä sairastua vakavaan MERS-koronavirusinfektioon. Henkilöillä, joilla ei ole perussairauksia, MERS-infektio voi olla lieväoireinen tai oireeton."
(https://www.thl.fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/virustaudit/koronavirus)
Kuume viittaisi vireen vaihteluun, lämmönsäätelyyn tms ja ehkä työorientoituneisuuteen. Yskä viittaisi vähäenergisen valinnan tekemiseen tähänastiseen verrattuna, eli ehkä kiinalaiseen tms työhön, ja hengenahdistus elimahdollisuuksien yllättävään vähyyteen, mikä kai myös sopisi aasialaistyyppiseen työhön. Jos tulevat elinolot ovat vaikuttaneet elämänviisauden osalta köyhiltä, olisi se ehkä voinut aiheuttaa lisäksi ripulia. Munuaisten vajaatoiminta tuo mieleen glup-tuntemuksen eli jotensakin vaisun reaktion. Jos immuunipuutteisuus liittyy vieraiden ihmisten laskemiseen lähelle, olisi näiltä voinut tulla sosiaalista ja seksuaalista vaikutetta ja sen myötä näiden asenteita työhön, elämään, yhteiskuntaan jne. Diabetes ja sydänsairaus lienevät eläkeläisten tauteja eli merkkejä siitä, että lähtöelämäntapa oli kovin kaukana työelämästä, kun taas tupakointi kai liittyy työhinkuun tai työelämän ihannointiin, jolloin työtä on voinut tulla kamalan iso annos. Jos taas olisi hyvä perusterveys ja perusterve elämäntapa ja luonteenlaatu, niin osaisi luultavasti hyvällä tavalla suhtautua työhönkin.
Eli auttaisiko tuohon nyt tuon työnteon tervehenkistäminen, elinvoimaistaminen, elävöittäminen, kauniit tervehenkiset arvot yhteiskunnassa ja elämässä muutenkin. Vanhemmalle väelle kai enemmänviisautta työntekotapoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti