sunnuntai 7. helmikuuta 2016

A297. Yskä & keuhkoputkentulehdus ja leppoisa vapaa-aika & kivat harrastukset

Netti opastaa, että keuhkoputkentulehdus on jokseenkin sama kuin yskä. Yskää esiintyy usein yhdessä äänen käheyden, nuhan ja kurkkukivun kanssa. Flunssan yhteydessä siis. Joskus yskä voi tulla syvempää ja irrota keuhkoputkesta limaa.
Tuosta tulisi mieleen, että kurkkukipua tulee, kun itkettää, äänen käheyttä, kun ei haluaisi sanoa jotakin, kun tunteet ovat vastaan sen sanomista, ja itkiessä tulee nuhaa. Yskä taas tuntuisi liittyvän kuivaan epäenergiseen työntekoon kuten vaikka kouluun, jota syksyllä on paljon, mikä rankkuus tuntuu, kun ilmojen viiletessä paetaan sisälle ja päiuvän valoisa vapaa-aika lyhenee tuntuvasti, niin että huojennusta koulusta, opinnoista ja työstä on vähemmän per päivä, viikonloppuisin tosin jotakin. Omaa rennompaa vapaa-aikaa etenkin päivänvalon aikaan tekee hyvää ihan niin kuin leppoisampi tahti joulun lähestyessä ja jouluvalmistelut. Ehkä musiikkivoisi tuoda samaa, viikonloppujen ulkoilu ym tunteiden ja tervehenkisyyden kannalta hyvin kytetty päiväsaikainen vapaa-aika, sekä kivatharrastukset!
Jos työhön on enemmän samaistunut sydämellään, identiteettinään, niin näkyisikö se syvemmältä tulevana yskänä?

 

26.12.2020   Pesin käsin vaatteita ja tulin laittaneeksi ihan liikaa pesuainetta. En kai huuhdellut käsiäni sen jälkeen kovin hyvin, ja vaatteita kuivamaan laittaessani tuli minulle kröhä, vaikkei aiemmin ollut ollut merkkiä sellaisesta, eli voikohan käsien ja ranteiden antiseptisyys aiheuttaa pöpöjen tarpeen, jonka vuoksi kröhä? Viileä iho kai tyypillisesti aiheuttaa sekä ihon seudun antiseptisyyttä että vilustumisoireita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti