perjantai 1. tammikuuta 2016

A227. Jalat eivät kanna, liikkuminen hankalaa ja lämmittely

Suomen ilmastossa talvella ulkoillessa voi kylmetyttyä liikkuminen mennä kömpelöksi, vaikka osaisi ihan ok elää Suomen ilmastossa, ja silloin on korkea aika heti mennä sisälle lämmittelemään kunnolla ja pitkäksi aikaa. Niille, jotka eivät liiku yhtä toimeliaasti ja ovat oleskelevaisia, voi kylmettyminen käydä huomaamatta silloinkin, kun ei ulkoile kylmässä tai viileässä vaan pysyy sisällä, ja niin liikkeet mennä kömpelöiksi ja voimattomiksi, mihin auttaa kunnollinen lämmittely, mm liikkuminen, lämpimät vaatteet ja kai mallin ottaminen lappalaisista.

Lämmittelyohjeisiin linkki katso hakemistosta.
32. Lämmittelyohjeita, talviulkoiluohjeita, vuodenajat ja terveet elämäntavat22.2.2015
http://opisuomalaisuus.blogspot.fi

Jos on liian ohkaiset ihonmyötäiset vaatteet vuodenaikaan nähden, niin voivat jalat mennä heikoiksi siksi, että on kylmää liian lähellä ihoa, esim. jos talvihousut eivät ole pulleat vaan niin tiukat, ettei jää paljoa ilmaa jalkojen ja lonkkien viereen. Talvella tarvitaan lämpöiset pitkälahkeiset kalsarit tai paksut puuvillaiset talvisukkahousut paksujen riittävän väljien talvihousujen alle. Ulkoillessa voi käyttää lämpöhousuja housujen päälle puettuina.


Jos jalat eivät kanna heikotuksen vuoksi, voi verenpaine olla liian alhainen, mihin auttaisi kai elinvoimaisuuden lisääminen esim. luonnollisin virikkein (katso kohta Sokeritauti ja luonnolliset virikkeet) ja tervein elämäntavoin. Myös rukoileminen voi auttaa. Samoin tervehenkisen toimelias seura.
A217. Vanhusten heikotus ja verenpaineongelmiin kauniisti venyttely  24.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti