torstai 7. tammikuuta 2016

A235. Talvi-iho ja ihon pitäminen aina lämpimänä

Talvella, jos iho pääsee viilenemään liikaa ja etenkin, jos se on viileä pitkiä aikoja, niin iho voi mennä jotenkin huonoksi, mihin auttaisi, että varjelee ihoa viilenemästä ja että etenkin sisällä olisi iho ihan lämmin aina. Esim. Thinsulate-eristeiset lapaset taisrukkaset ovat lämpimämmät kuin ilman tuota vanua.
Ihoa suojelee sen oam rasva, joten talvella tai jos iho uhkaa mennä huonoksi, niin ei saisi pestä sitä pesuainein vaan vain pelkällä vedellä ja kuivata heti kunnolla, jottei vesi viilene iholla ja viilennä ihoakin.
Lämpimänä pitäisi pitää myös keho ihon alla eikä vain ihoa.
Pitäisi olla sellaiset talvivaatteet, jotka eivät ime rasvaa iholta.
Ihon voi rasvata esim. pakkasrasvalla, muttei kai millään, mikä sisältää vettä, koska sellaisia ei saa käyttää ulkoillessa. Iho saattaa tottua rasvaan ja sen vuoksi olla liian vähän rasvainen itse.

Ks. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html

Ihoa ei saisi lämmittää pesemällä lämpimällä vedellä vaan pukeutumalla lämpimästi, esim. villasukat, villapaita ja viltti jalkojen ympärillä lattiaan asti ulottuen. Lisäksi kuumaa teetä tarvittaessa ja ruokaa, joka riittää korvaamaan kylmyyden ja viileyden tuoman energiavajeen. Reipas liikunta saa veren kiertämäänja tuottaa lämpöä ja pitää niin koko kehon lämpimänä.

Sisäilma on talvella kuivaa ja voi kuivata ihoa, etenkin, jos sitä pesee usein. Kuivaa ihoa ei tietääkseni kuulu kostuttaa vaan rasvata tai antaa olla lämpimänä ja terveesti niin, että se itse korjaa itsensä ja tuottaa tervettä rasvaa.

74. Huono iho ja positiivinen toimelias elämä5.7.2015
113. Huono iho ja tervehenkisyys14.9.2015

"204. Kylmä ja kostea ovat rankka yhdistelmä iholle. Jollei ole käsineitä tai jos käsineet ovat kastuneet, niin käsien iho usein kärsii. Siihen tulee karheutta ja halkeamia kuin ryppyjä, mihin auttaisi käsien pitäminen kuivina ja lämpiminä ja vedetön pakkasrasva, mutta kosteusvoidetta iholle ei saa viileinä vuodenaikoina laittaa, sillä se viilentää ja tuo iho-ongelmia. Myös muut voiteet voivat vaikuttaa vauriituneeseen ihoon eri tavoin kuin terveeseen ihoon, esim- käsiä turvottaen.
Jos kädet pesee, on ne heti kuivattava huolella ihan kuivalla pyyhkeellä, joten pyyhkeitä kenties pitäisi olla useampi. Samoin suihkussa käytyä kuivattava heti kunnolla isolla ihan kuivalla pyyhkeellä ja eri pyyhe hiuksille, puettava heti lämpöisesti päälle ja mentävä ulos vasta, kun on ihan kuiva, etenkin korvakäytävät kuivat, jottei tulisi korvatulehdusta, ja iho ei enää yhtään kostea, jottei se vaurioituisi kylmässä ja alkaisi kaivata ties mitä voiteita, mitkä taas altistavat sitä pakkasvaurioille ym viilentymiselle vaaroineen." http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html

13.1.2018   Suussa haavat kuulemma paranevat nopeasti. Jollei ole ainakaan viikkoon tmslaittanut käsiin mitään voidetta, rasvaa, tms, niin voisi koettaa nuolla talvi-ihon sillä tavoin kuin parantavalta tuntuu, ei siis ruokamaisesti eiköä  ruuan jälkeen heti.

19.12.2018   Jos on pakkasessa ilman hanskoja niin, että kädet tuntuvat kärsivän, käsien selkämykset etenkin, niin silloin helposti tulee talvi-iho, mikä kai liittyy liian pitkään aikaan ilman hanskoja,sisätilojen tyyliseen eikä reippaaseen tapaan ulkoilla käsien osalta, lapasten villaan, etenkin käsien kosteuteen kylmässä ja energeettisesti epäenergisyyteen käsien ihon seudulla. Eli tarttis pitää kädet vain lyhyen aikaa ilman lämpimiä lapasia tair ukkasia, ei koskaan märkinä pakkasessa, mutta käsi hihan sisällä käy, vaikkei olisi rukkasia kädessä. Kanssa tarttee huolehtia, etteivät käsineet materiaalillaan ärsytä ihoa, valita siis siinä mielessä hyvät käsineet. Ja ulkoilla reippain mielin, viisaasti etukäteen pakkasvauriot välttäen, vaikka ne olisivat tyypiltään viileyteen liittyviä eivätkä juuri pakkaseen. Pakkasrasva tms vedetön rasva voi korjata pakkasvauriot. Kosteutta ei saa olal rasvassa yhtään, sillä se altista akylmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti