torstai 21. tammikuuta 2016

A260. Vuoriston kuumetaudit ja verenpaineen ja vilustumisen huomaaminen

Korkealla vuoristossa verenpaine on kai erilainen kuin alangolla. Verenpaineen säätelyyn auttaisikai kauniisti venytteleminen, sillä se parantaa hienomotoriikkaa, mikä puolestaan vaikuttaa siihen, miten kömpelösti lihasjännitykset etenkin keskikehossa vaikuttavat verenpaineeseen.
Vuoristossa on lisäksi tietääkseni kylmempi kuin alangolla, mikä voi aiheuttaa vilustumistyyppistä kuumetta ja tottumattomille kuumetta siksi, ettei tunnista, mikä olisi oikea tapaa elää noissa oloissa, mihin paikalliset mallit ja elinympäristön eri paikoissa ohimennen käyminen kai auttaisivat.

Katso myös
128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit  9.10.2015
A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu   9.1.2016
A243. Kylmettyminen & kuume ja perusteellinen lämmittely   13.1.2016
A239. Tavalliset pakkasvauriot ja lämpimänä pysyttely   8.1.2016
32. Lämmittelyohjeita, talviulkoiluohjeita, vuodenajat ja terveet elämäntavat22.2.2015
Ehkä myös http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html

Jos vuoristossa on selvästi viileämpi kuin alangolla, niin siellä on myös paljon vähemmän pöpöjä, kenties osin jopa lähes antiseptistä. Silloin keho voi kaivata lisää pöpöjä, etenkin jos se on pintaosistaan liian viileä ja siksi jatkuvasti pöpötön.
195. Ihmeparannusohjeyritelmä XX * Tulehdus & turvotus ja tyynnyttävä vaikute ihan terveestä kohdasta  10.12.2015
81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015

Vuoristolaisten elämäntapa, vire, liikkumistapa ja lämpötalous sekä luonteen leiskuvuus tms voivat olla erilaiset kuin alangolla ja siksi toimeliaisuuden tyyppi rytmiltään ja painotyuksiltaan toinen kuin alangolla. Silloin myös kehon lämpötalous toimii toisin ja pöpötkin ovat kai jotenkin eri elämänalueisiin liittyviä, mikä voi aiheuttaa niihin reaktion itsestäänselvän helpon tapojen kopioimisen sijaan, jos luonteenlaatumaiset tyylierot ovat liian suuret. 

26.1.2018   Hyvä keino saada huone lämpimäksi, vaikka ulkona sataisi, on laittaa villasdukat jalkaan, viltti jalkojen ympätille "hameeksi" ja tuulettaa isosta ikkunasta tai ovesta iso osa huoneen ilmasta, kkunanpuoleisessa päädyssä huonetta arvioiden ehkä puolet tai kolmannes koko huoneen ilmasta, ja laittaa sitten kaikki ovet ja ikkunat tarkkaan kiinni, pitää viltti ja villasukat edelleen käytössä ja antaa kehon ja kenties lämpöpatterin lämmittää tuo kylmyyttään aika kuiva ilma kuivaksi lämpimäksi sisäilmaksi hyvinklin nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti