keskiviikko 13. tammikuuta 2016

A243. Kylmettyminen & kuume ja perusteellinen lämmittely

Jos kylmettyy ulkoillessaan pakkasessa,niin on tärkeää mennä heti sisälle lämpimään ja lämmitellä kunnolla.
Lämmittelyohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
Olisi tärkeää lämmitellä perin pohjin, jottei kropan lämpötila jää viileänpuoleiseksi.
Kroppa saattaa jäädä kuulostelemaan haastetta, jonka edessä se oli, ja niin tuottaa kuumaa tarpeettomastikin. Mutta tavallaanhan se on osa kokemuksista viisastumista.
Jos sisällä on ihan tavallinen lämmin lämpötila ja tasaista oleskelua vain tavallisella tavalla, niin kropan kohtaama haaste jää lämmön tuoman unisuuden vuoksi tokkuraiselta kenties senhetkisen elämänpiirin ja huomion piirin ulkopuolelle ja niin sitä on vaikea hahmottaa, ettämikä tuo lämpimänäpysymishaaste oikein oli ja mikä olisi nyt oikea lämpötila. Jos sen sijaan, kunnolla lämmettyään on hiukan liikkeellä ja kenties hiukan kohtaa eri lämpötiloja niin, että huomion piiri sisältää myös muiden lämpötilojen kohtaamisen mahdollisuuden, niin kroppa paremmin tietää, mitä varten se tuottaa lämpöä, mitkä ovat lämpimänäpysymisvaateiden vaihtelut tilanteesta toiseen. Ja niin ei kai niin helposti tulisi kuumetta holtittomasti?
Jos on tokkurainen ja ei ole ennen tai ainakaan tänä vuonna kylmettynyt noin pahoin, niin olisi kai hyvä lämmitellä aika tavallisin tavoin: lämpimät sisätilat, kuumaa juotavaa, lämmintä tai muuten tuhtia ruokaa, saunassa kyllin pitkään ja lämpöiset vaatteet, niin ovat tuttuja omat reaktiot lämmittelytapoihin, kylmettyneisyyden sulaminen vähitellen pois. Niin ei hahmota väärin, että missä mennään ja siksi sairastu.
Suomalaiset puulajit, kai etenkin mänty ja kai koivu, opettavat tunnelmallaan Suomen säiden kanssa elämistä, joten niihin olisi ehkä hyvä kiinnittää kylmettyneen huomiota.

Flunssan vaara 128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit  9.10.2015 
17. Flunssa ja nopeat inspiroituvat elämänrytmit  6.8.2013
flunssa A229. Sikainfluenssa ja nuha&appelsiini  4.1.2016
flunssa & kuume A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu   9.1.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti