lauantai 9. tammikuuta 2016

A240. Kuume vilustuttuaan ja oikean lämpötilan tavoittelu

Kuumeisella saattaa olla kehon lämpötalous osin rikki, osa kehosta, esim. iho viileä ja osa ihan kuuma. Jos kuume johtuu vilustumisesta, on kehon tärkeää palauttaa terve lämpimyys koko kehoon, ja koska keho on kauttaaltaan liian viileä, ei riitä kuumentaa vain vähän aikaa jostakin vaan tarvitaan isompaa lämpöä kauemman aikaa, samoin kuin vilustuttuaan lämmitellessä läpikotaisin.
Toisaalta, jso on liian hautovalla tavalla kuuma, niin sekään ei ole terveellistä, joten olisi hyvä varoa kamalan kuumaa kuumetta samalla kun huolehtii, ettei jäähdy vaatteiden yms puolesta niin, että kuume on tarpeen lämmittelyjakson ajaksi. Samoin koko kehon pitäisi olla lämmin eikä osan liian viileä.

Jos vilustuttuaan pakkasessa mieleen nousee kuin unikuvia lumesta ja lämmöstä yms, niin ne tarkoittavat, että pitäisi panostaa pakkasen kanssa elämisen taitoihin, niin lämpimiin vaatteisiin kuin verenkierron säätelyyn, jotta jalat ym pysyvät lämpiminä, yms. Lappalaisilta kai voisi mallista oppia näitä, vaikkapa Lapin Kansan kuvista: www.LapinKansa.fi .

Luulen, että tervehtymisessä on tärkeää, että syö edes vähän jotakin hedelmää tai vihannesta aina joskus, jotta saa vitamiineja.

A243. Kylmettyminen ja perusteellinen lämmittely   13.1.2016 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti